Mascarpone krém eperrel – Egészségséfünk receptje

Nagyon szeretem a főzés nélküli desszerteket, főleg, ha a főétellel sokkat kell dolgozni. Mivel jönnek a friss gyümölcsök, készítsünk egy egyszerű, gyümölcsös mascarpone krémet.

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dl habtejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg eper

Az epret mossuk meg, csöpögtessük le, és vágjuk félbe. A tejszínt verjük fel a cukorral kemény habbá (ha kell, használjunk habfixálót). A mascarponét kis adagonként keverjük bele. Ha lehet, üvegpoharakat, kelyheket használjunk. Rakjunk le egy réteg epret, majd krémet. Így rétegezzük tetszés szerint. A tetejére hagyjunk egy kis epret díszítésnek. tálalásig tegyük hűtőbe.

Mascarpone krém eperrel - Egészségséfünk receptje

Tipp! Ízlés szerint több gyümölcsöt is használhatunk, illetve bármilyen friss, vagy fagyasztott gyümölcsöt. Ha szeretnénk, piskótát is tehetünk az aljára, úgy viszont sokkal laktatóbb.

Jó tudni! Sajnos ez az édesség nem a diétásoknak kedvez. Lehet kevesebb cukrot használni, esetleg édesítőt, de a mennyiség miatt nyírfacukrot nem szerencsés. A fagyasztott gyümölcs kiengedés után levet ereszt.

Még több isteni, de egyszerű recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Mascarpone

Habtejszín 30 %-os

Porcukor

Eper

Energia

450 kcal

288 kcal

389 kcal

32 kcal

Fehérje

7 g

2 g

0 g

0,6 g

Zsír

45 g

30 g

0 g

0,3 g

Szénhidrát

2 g

3,1 g

99,7 g

7,6 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS