Máthé Dominik a Szeged ellen is bizonyítani akar

Máthé Dominik hivatalosan a jövő nyártól lesz a magyar férfikézilabda legmagasabban jegyzett játékosa. A válogatottba a 2020-as Európa-bajnokságon berobbant, 22 éves jobbátlövő 2022 júliusától lesz a Paris SG játékosa, de a jelenlegi szezonban még a norvég Elverumot erősíti. Máthé ma este megmutatja magát a magyar közönségnek a Pick Szeged elleni (tv: Sport1, 18.45) Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen.

A balkezes átlövő csapata már túlszárnyalta az előző szezonban mutatott teljesítményét, döntetlent ért el Zágrábban és otthon, a Vardar ellen (mindkétszer 27-27), Kielben öt góllal kikapott.

– Hatalmas bravúr lenne, ha akár csak egy pontot meg tudnánk csípni a Szeged otthonában – mondta érdeklődésünkre a játékos, aki az NB I-ben 18 évesen a Balatonfüred színeiben mutatkozott be.

– A nyáron játszottunk ellenük két viszonylag szoros edzőmeccset, sokkal jobban megszorongattuk őket, mint az előző szezonban. Idegenben játszunk, nem mi vagyunk az esélyesek, de hangsúlyozom, boldogok lennénk a döntetlennel. Többen távoztak Szegedről, de remekül erősített Juan Carlos Pastor csapata, főleg Miguel Martins tűnik jó fogásnak, a portugál irányító balátlövő poszton is képes kiemelkedő teljesítményre.

Az Elverum kinőtte a norvég bajnokságot, mind a nyolc bajnoki mérkőzését megnyerte a szezonban, a Norvég-kupában legutóbb 50-30-ra győzött a Runar ellen. Máthé segített a különös, kosárlabdára emlékeztető végeredmény értelmezésében.

– Az ellenfél kapusa az első 25 lövést nem tudta védeni, ez nagyban meghatározta a gólkülönbség alakulását, a hajrában pedig könnyű gólokat lőttünk – fogalmazott a 201 centiméter magas játékos. 
Nehéz ilyen kiütés után ráhangolódni a komolyabb feladatokra, gondolhatnánk, de Máthé nem ért egyet ezzel a felvetéssel. – Nekem mindenképpen különleges lesz, hiszen végre, ha csak két nap erejéig, újra itthon lehetek. A pályán találkozhatom az egyik legjobb barátommal, Rosta Miklóssal, az ismerőseim, rokonaim, barátaim egy része ígérte, hogy megnéz élőben a szegedi sportcsarnokban – érvelt a fiatal játékos.

Máthé közölte: leendő klubjánál, a PSG-nél minden bizonnyal követik a játékát, de egyelőre még nincsen napi kapcsolatban a párizsiakkal. A magyarokkal igen: a válogatottnál dolgozó Nagy Lászlóval speciális a kapcsolata, vele többször is beszél, legutóbb lemaradt a válogatott összetartásáról, de kifejezetten jólesett neki, hogy videókonferencia keretében felhívta a csapat, azt érzékeltetve, hogy mennyire hiányzik a társaságból.

Összetartó brigád a miénk. Már alig várjuk a jövő évi, részben hazai rendezésű Eb-t, hatalmas élmény lesz 20-30 ezer néző előtt játszani. Testben és lélekben a klubomnál vagyok, de alig telik el úgy nap, hogy ne jutna eszembe, mi vár rám 2022 januárjában. Életre szóló élmény lesz, az biztos. De addig fontos BL-csoportmeccsek várnak rám, például Szegeden – mondta Máthé Dominik.

(mno.hu)

Post Views: 32