Matteo Gabbiának több ajánlata is van

A Milan saját nevelésű középhátvédjének több megkeresése is van a közelgő januári átigazolási időszakra a több játéklehetőség érdekében.

Matteo Gabbia egy év kölcsönjáték után 2019 nyarán tért vissza a Milanhoz és az elmúlt években kiegészítőember volt a védelem közepén. A saját nevelésű játékos esetében már a nyáron is felmerült a távozás lehetősége és akkor a klub nemet mondott a Sampdoria ajánlatára.

A Calciomercato beszámolója szerint Gabbia iránt több klub is érdeklődik a téli átigazolási időszak előtt és kölcsönajánlattal keresték meg a Milan vezetőségét. A portál a konkrét érdeklődőket nem nevezte meg.

A 23 éves olasz hátvéd a 2022/23-as idényben összesen 10 tétmeccsen lépett pályára és 605 játékpercet játszott, ezeken 1 gólt szerzett. Egyelőre nem ismert a játékos álláspontja, azonban a Milan akarata, hogy megtartsa Gabbiát a szezon második felére is. Stefano Pioli az elmúlt hónapokban többször is bizalmat szavazott neki és úgy tűnik, hogy igényt tart rá.

Gabbia eddig 44 tétmérkőzésen öltötte magára a piros-fekete mezt, mióta 2017-ben felkerült a Rossoneri utánpótlásából az első csapatba. A szerződése 2026. június 30-ig szól, ugyanis idén februárban hosszabbított hosszú távra.