Mediterrán tésztasaláta – Egészségséfünk receptje

A tésztasaláta rengeteg változatban készíthető. Egy majonézeset már megosztottam, most jöjjön egy kicsit különlegesebb, a mediterrán íz kedvelőinek. A szárított paradicsomot megtanultuk már elkészíteni, most fel is használhatjuk.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg orsó tészta
  • 8-10 szárított paradicsom olajba eltéve
  • 1 kis doboz tonhal
  • fekete olíva bogyó
  • 1 csomag mini mozzarella

A tésztát sós vízben kifőzzük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a szárított paradicsomot, a tonhalat a mozzarellát, és az olíva bogyót. Jól összekeverjük, friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Mediterrán tésztasaláta - Egészségséfünk receptje

Tipp! Hogy ne legyen túl száraz, vagy a szárított paradicsom olajából, vagy a tonhal olajából locsolhatunk rá. Én színes tésztát szeretek használni, attól még a látvány is szebb le

Jó tudni! Csökkentett szénhidrát tartalmú tésztát már minden fajtában lehet kapni. Akinek ez lényeges szempont, használja azt.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Durum tészta száraz

Paradicsom

Mozzarella

Olíva bogyó konzerv

Energia

355 kcal

18 kcal

242 kcal

115 kcal

Fehérje

12,5 g

0,8 g

17 g

0,8 g

Zsír

1,4 g

0,2 g

19 g

10,6 g

Szénhidrát

73 g

3,8 g

0,7 g

6,2 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS