Még el sem kezdődött az Eb, de már megvolt az első szurkolói balhé Németországban

A szerbek nyilvános edzésén húzta fel magát néhány drukker.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

Akárcsak a magyar válogatott, a szerb nemzeti csapat is megtartotta első nyílt edzését szerdán Németországban – írja a Bild

A nyilvános tréning szinte végig nyugodt mederben csordogált az augsburgi Rosenaustadionban, ám nem sokkal a vége előtt egy fiatal szurkoló megpróbált a pályára rohanni. A horvát Index úgy tudja, miután a rendőrök feltartóztatták, két másik drukker futott be a gyepre, és egyenesen a szerbek legnagyobb sztárjához, Dusan Vlahovicshoz szaladt. Egyiküket a Juventus támadója kísérte le a pályáról, társát rendőrök fogták le. 

A rendőrök akciójára először hangos pfujolás érkezett a lelátóról, majd valaki egy égő fáklyát dobott a rendőrsorfal felé. A Bild szerint bár a rendőrség kereste, végül nem találta meg a dobálót. 

Szerbia vasárnap, Anglia ellen játssza első mérkőzését az Európa-bajnokságon. A mérkőzés 21 órakor kezdődik a Schalke gelsenkircheni arénájában. 

A magyar válogatott szerdai tréningje a szerbekénél jóval nyugodtabb volt, Szoboszlaiék szinte fesztiválhangulatban edzettek több száz szurkoló előtt.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: AFP / Andrej Isakovic

Írta a HVG

A Még el sem kezdődött az Eb, de már megvolt az első szurkolói balhé Németországban bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.