Még nem hivatalos, de Marquez marad a Repsolnál

Motor

2016. június 2. csütörtök, 11:00

Ugyan hivatalosan még nem jelentették be Marc Marquez szerződéshosszabbítását a Repsolnál, gyakorlatilag borítékolható, hogy jövőre is náluk folytatja, s ezt most maga a spanyol motoros is megerősítette.

Idén meglehetősen hamar formát kezd ölteni a királykategória jövő évi mezőnye. A sort még Valentino Rossi nyitotta azzal, hogy már a katari nyitány előtt bejelentette yamahás szerződéshosszabbítását, majd a dominót igazából Jorge Lorenzo indította el azzal, hogy átigazolt a Ducatihoz. Néhány hét találgatás után kiderült, hogy a Yamaha Maverick Vinalest szerződtette a helyére, míg az üléssel szintén szóba hozott Dani Pedrosa marad a Repsol Hondánál, a Suzuki pedig Andrea Iannonével pótolja a 2013-as világbajnokot, miután a Ducati választása nem rá, hanem Andrea Doviziosóra esett.

23479_orig_0214d22e2b11d45246733fbfb55da446

Az egész mezőny egyik legkeresettebb tagja lehet Marc Marquez, aki azonban némi meglepetésre egyelőre nem rendelkezik hivatalos kontraktussal 2017-re. A fentiek miatt a négyszeres világbajnok lehetőségei meglehetősen leszűkültek – igaz, vélhetően amúgy is maradt volna a Repsolnál, az ő csapatváltása még Lorenzóénál is meglepőbb lépés lett volna. Marquez a hétvégi Katalán Nagydíjat megelőző sajtórendezvényen beszélt a jövőjével kapcsolatos helyzetről, amelyből kiderült, hogy még valóban nincs érvényes szerződése a következő szezonra, de biztosan marad a HRC-nél:

„Még nem írtam alá, de jövőre is ugyanez lesz a motorom” – idézi a fiatal spanyol szavait a Motorsport.com szakoldal. „Egy szerződést alaposan ki kell dolgozni. Idén ez másképp van, mert minden túl gyorsan történt. Először Valentino hosszabbított, aztán pedig Jorge írt alá. De én nem szeretem az ilyet. Most például Jorge és Maverick is olyan csapatnak a része maradt, amely tudja, hogy 2017-ben már nem lesznek velük” – fogalmazott a pilóta, hozzátéve, hogy ennek ellenére kíváncsian várja, hogyan fognak teljesíteni csapatot váltó honfitársai új alakulatuk színeiben.

Forrás: www.formula.hu – RSS