Megállapodott a világbajnok középpályással a Barcelona – sajtóhír

Megbízható forrás számolt be róla, hogy a Barcelona megállapodott a Real Betis argentin középpályásával…

(Photo by Aitor Alcalde Colomer/Getty Images)

Gastón Edul információi szerint a Real Betis lejáró szerződésű középpályás megállapodást kötött a Barcelonával, hogy július 1-jétől szabadon igazolhatóként csatlakozik a katalán csapathoz.

A 30 éves egykori River Plate-nevelésű középpályás 2020 januárja óta játszik Európában, máris egyre nagyobb érdeklődés övezi szereplését. Rodríguez nevelőcsapata után a mexikói Tijuana (2016-2017) és a Club América (2017-2020) együtteseiben szerepelt, számos egyéni elismerése mellett két bajnoki címet nyert, és a 2018-2019-es idényben a Liga MX legértékesebb játékosának választották.

A középpályás játékjogára a sevillai zöld-fehérek mindössze 3 millió euró ellenében csaptak le 2020 januárjában, azóta pedig az akkori évad második felében 14, a 2020-2021-es szezonban pedig 35 bajnokin számoltak vele. Azt követően szép lassan végképp a sevillai zöld-fehérek alapembere lett, mostanáig 171 pályára lépést vállalt a csapat színeiben, lejáró szerződése azonban egyre valószínűbb, hogy nem kerül meghosszabbításra, így hamarosan átigazolási díj nélkül válthat csapatot.

Rodríguez az Albiceleste mezét 2017 óta 29 alkalommal viselte, állandó szereplője Lionel Scaloni világbajnok válogatottjának.

fociclub

A Megállapodott a világbajnok középpályással a Barcelona – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.