Megegyezett új vezetőedzőjével az Ajax – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint a holland labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) szereplő Ajax csapata megegyezett az új menedzserével.

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

A The Athletic információi szerint az Ajax közel áll ahhoz, hogy megegyezzen arról, hogy az OGC Nice csapatát irányító Francesco Farioli legyen az új vezetőedzője. A szerződésről még nem született megállapodás, de várhatóan a következő napokban véglegesítik az üzletet.

Amennyiben megerősítik az érkezését, Farioli lesz az első nem holland edző az Ajaxnál Morten Olsen dán menedzser 1998-as távozása óta.

Farioli szerződése jelenlegi klubjánál, a Nicénél 2025 nyaráig szólt volna. Az edző 2023/24-es szezon elején csatlakozott a francia csapathoz, majd 13 meccses veretlenségi sorozatot jegyzett a Ligue 1-ben a szezon elején. A formájuk azonban az új évben visszaesett, és a tabella ötödik helyén végeztek.

Az Ajax új edzőt keresett, miután októberben kirúgták Maurice Steijnt, és ideiglenesen John van’t Schipet nevezték ki. Ebben a szezonban az Eredivisie ötödik helyén végeztek, ami 24 év óta a legalacsonyabb helyezésük, 35 ponttal lemaradva a győztes PSV mögött.

A klub megkereste Graham Pottert is azzal a céllal, hogy átvegye a csapat irányítását, de a The Athletic beszámolója szerint a szakember visszautasította a lehetőséget, mivel úgy érezte, hogy a projekt jelenleg nem neki való.

Farioli előtt az a kihívás áll, hogy visszavezesse őket a holland élvonal tetejére, de ezt korlátozott költségvetéssel kell megtennie. Az Ajaxnak korlátozott források állnak rendelkezésére a nyári átigazolási időszakban, miután az elmúlt 18 hónapban több mint egy tucatnyi igazolásra költöttek nagy összegeket, amelyek többsége nem volt sikeres.

fociclub

A Megegyezett új vezetőedzőjével az Ajax – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.