Megérkezett a Vredestein Ultrac Satin gumiabroncsa

Autó

2016. március 2. szerda, 17:30

Az Apollo Vredestein a Genfi Autószalonon mutatta be legújabb termékét, a nagy teljesítménnyel és ultramodern technológiai megoldásokkal felvértezett Vredestein Ultrac Satin abroncsot.

A kifejezetten igényes vásárlóknak, felső kategóriás autókhoz és utcai terepjárókhoz tervezett abroncs az Apollo Tyres globális kutatási-fejlesztési központja által megalkotott technológiai megoldásokkal, valamint az olasz Giugiaro tervezőiroda dizájnjával készült.

ULTRAC SATIN

A nagyobb méretű és egyre erőteljesebb motorral felszerelt autók térhódítása töretlen: a hagyományos robbanómotoros autók, a feltölthető hibridek és az elektromos modellek is egyre nagyobbá és nehezebbé válnak. Ez a trend vezetett ahhoz, hogy az Apollo Vredestein megalkossa legújabb abroncsát, amely a Vredestein Ultrac Satin nevet kapta. Ez a magas minőségű, prémium kategóriás nyári abroncs új szintre emeli az autók teljesítményét, ráadásul a CO₂-kibocsátás csökkentéséhez is hozzájárul.

Kiemelkedő tapadás nedves felületeken, alacsony gördülési ellenállás

A különleges, tapadásnövelő gyantának és a futófelületen elhelyezett, Z alakú bemélyedéseknek köszönhetően az új abroncs vizes felületeken is kiváló tapadást és irányíthatóságot biztosít. Az aszimmetrikus futófelület és az optimalizált mintázat hozzájárul a pontosabb kormányzáshoz és a jobb irányíthatósághoz. A vállalat szakemberei az alacsony gördülési ellenállás és a nedves felületeken is egyenletes tapadás érdekében öt területen értek el komoly eredményeket az abroncsgeometria optimalizálásával és az összetevők tökéletesítésével: a futófelület, a futófelület alapja, az oldalfal, a vázszerkezet, valamint a peremvédő.

ULTRAC SATIN HARDWELL

A Vredestein Ultrac Satin jellemzői

– Kiemelkedő fékteljesítmény: 3,3 méterrel rövidebb féktáv 80 km/h-nál nagyobb sebességnél*

– Kényelmes, pontos és jól szabályozható kormányzás

– 12 százalékkal jobb irányíthatóság száraz felületeken*

– 10 százalékkal jobb irányíthatóság nedves felületeken*

– Alacsony gördülési ellenállás = alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és CO₂-kibocsátás

– 100% A-jelölés nedves felületen fékezésnél, gördülési ellenállás (C/B) és alacsony külső zajszint (71 dB)

– 16 és 18 hüvelyk közötti méretben, W és Y sebességkóddal kapható (az év második felében nagyobb méreteket is bevezetnek, 20 hüvelykkel bezárólag).

*A korábbi Ultrac Cento termékhez képest (méret: 245/40R18 Y), belső tesztek alapján mérve

Forrás: www.formula.hu – RSS