Megint Kassaival foglalkozik egy bolgár élcsapat edzője: “Mi vagyunk az egyetlen európai klub, amely öt meccset játszott emberhátrányban”

A bolgár első osztály 3. helyén álló CSKA 1948 Szófia vezetőedzője, Ljuboszlav Penev határozottan állítja, hogy a bolgár labdarúgás egyik fő problémája a játékvezetés – írja a bgonair.bg. Mint ismert, a Bolgár Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságát Kassai Viktor irányítja, igaz, Penev azt is elmondja, hogy bár a jelenlegi állapotokkal is elégedetlen, ez a probléma már hosszú ideje fenn áll Bulgáriában.

Nem akarom, hogy a játékvezetők segítsenek, vagy hogy akadályozzanak minket. A bíráskodás az egyik fő probléma, és ezt egyszer és mindenkorra meg kell oldani. Ez már évek óta tart, a dolgoknak meg kell változniuk. A játékvezetőnek profinak és pártatlannak kell lennie.

Azt hiszem, mi vagyunk az egyetlen csapat Európában, amelyik öt meccset játszott emberhátrányban, ilyen rövid idő alatt. Egyet elvesztettünk, a másik négyet megnyertük, ezek tények

– nyilatkozta Penev a sajtótájékoztatón.

A vezetés, ami az egész folyamatot irányítja, ott van a probléma. Ha nincs eredmény, akkor változtatni kell. Ez minden vállalatnál megtörténik, de ez a vezetés már 15-20 éve itt van.

A sajtótájékoztató végén a szakvezető beszélt csapatáról és a közelgő világbajnokságról is, szerinte a bolgár egy “közepesen alacsony” színvonalú bajnokság, ezért nem vonzó a klasszis külföldiek számára.

– A játékosok kivétel nélkül nagyon jól edzenek. Minden mérkőzésen van valami pozitívum. Továbbra is pontokat akarunk szerezni és feljebb lépni a tabellán. Azt várom, hogy jó futballt mutassunk be, gólokat lőjünk.

Megnézem a világbajnokságot, de nem érdekel, ki lesz a győztes. Engem a bolgár válogatottak érdekelnek, és az, őket hogyan fejlesztjük tovább. Bulgáriában alacsony szinten van a bajnokság, nagyon messze vagyunk az európai színvonaltól, és nem várhatjuk el, hogy a világ futballjának sztárjai átigazoljanak ide. Bulgária nem vonzó célpont.

– zárta.

Kassai leváltását követeli két klub is Bulgáriában: “Ez a kaotikus helyzet a bolgár bíráskodást több tucat évvel vetette vissza”