Mégis Conte a Napoli legfőbb kiszemeltje az edzőposztra – sajtóhír

Az olasz sajtóban már jó ideje találgatják, hogy a következő szezontól ki veheti át a 2022-2023-as idény olasz bajnokának irányítását…

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Alfredo Pedullá információi szerint továbbra is Antonio Conte lenne a Napoli első számú kiszemeltje a csapat új vezetőedzőjének, ugyanis Aurelio De Laurentiis klubtulajdonos úgy véli, hogy az olasz válogatott korábbi szövetségi kapitánya tudná a legjobban felrázni a válságban lévő csapatot.

Az 54 esztendős leccei származású tréner azelőtt 2016 és 2018 között volt a Chelsea mestere, amikor az első évében bajnoki címet, a másodikban FA-kupát nyert az együttessel, ám a bajnoki ötödik helyezés miatt távoznia kellett. Azóta Conte olasz bajnoki címhez segítette az Intert a 2020-2021-es évadban, legutóbb pedig a Tottenham edzőjeként tevékenykedett, a londoniaktól való 2023 márciusi távozása óta azonban sehol nem vállalt szerepet.

Az elmúlt hetekben többek közt Gian Piero Gasperinit (Atalanta), Stefano Piolit (AC Milan) és Vincenzo Italianót (Fiorentina) boronálták össze a nápolyiakkal – utóbbi kettő feltehetően mozdítható lesz a szezon végén.

Az idényt címvédőként kezdő Napolit a 2023-2024-es szezonban három különböző edző irányította, Rudi Garcia és Walter Mazzarri egyaránt idejekorán lapátra került, Francesco Calzona pedig csak az évad végéig vállalta a megbízást.

fociclub

A Mégis Conte a Napoli legfőbb kiszemeltje az edzőposztra – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.