Megizzadt a győzelemért a Milan a Pescara ellen

Vasárnap délután a Milan 1-0-ra legyőzte az újonc Pescarát a San Siróban az olasz labdarúgó-bajnokság 11 .fordulójában. A második félidő elején Giacomo Bonaventura szabadrúgásból lőtt gólt, megszerezve ezzel a győzelmet érő találatot.

A Milan az alsóházba tartozó Pescara ellen egy félidő szenvedés (és egy Niang-kapufa) után Giacomo Bonaventura góljával szerezte meg a vezetést a 49. percben – Bonaventura egy, a sorfal alatt laposan elsurranó, 19 méteres szabadrúgásból köszönt be. A Pescara sem tétlenkedett, és megpróbált válaszolni, viszont csak les miatt meg nem adott gólokig és egy Aquilani-helyzetig jutott. A vendég csapat többször a szívbajt hozta a hazaiakra, de Gianluigi Donnarumma ismét kitűnő formában védett, ettől függetlenül a Milan nem nyugodhatott meg. Olyannyira nem, hogy még a hétperces hosszabbítás harmadik percében is volt vendégziccer, de Gianluca Caprari emelését Donnarumma kipiszkálta, megmentve ezzel a kínkeserves hazai győzelmet.

A piros-feketék ezzel a győzelemmel felléptek a BL-indulást érő harmadik helyre a tabellán.

MILAN – PESCARA 1-0

Időpont: 2016.10.30. 15:00
Helyszín: Stadio San Siro, Milánó
Játékvezető: Doveri
Gólszerzők: Bonaventura (49.)
Sárga lapok: Abate ill. Brugman, Mitrita

>> A KEZDŐCSAPATOK:

MILAN (4-3-3): Donnarumma; Abate, Gomez, Romagnoli, De Sciglio; Bonaventura, Locatelli, Sosa (Kucka 68.); Niang (Pasalic 61.), Bacca (L. Adriano 84.), Suso.

Cserék: Gabriel, Plizzari, Zapata, Poli, Ely, Cutrone, Lapadula.

PESCARA (4-3-1-2): Bizzarri; Zampano, Coda (Biraghi 74.), Fornasier, Crescenzi; Memushaj, Brugman, Aquilani (Cristante 56.); Mitrita (Manaj 77.), Benali, Caprari.

Cserék: Fiorillo, Aldegani, Bruno, Vitturini, Muric, Pettinari, Pepe.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS