Meglepő végeredmény a piros zászló után!

F1

2016. június 17. péntek, 12:29

Szerző: Gellérfi-Csizmadia Gergő; Fotó: McLaren

Az persze önmagában nem nevezhető meglepetésnek, hogy a két Mercedes volt a leggyorsabb Bakuban, a mögöttük kialakult sorrend viszont már annál inkább: mindkét McLaren az első hét között kezdett!

Katasztrofálisan alakult a Red Bull számára a bakui első szabadedzés, hiszen miközben Max Verstappen olajszivárgás miatt mindössze hét kört tudott megtenni, Daniel Ricciardo odacsapta autója hátulját a 15-ös kanyar kijáratában, s alaposan összetörte azt. A baleset miatt be kellett lengetni a piros zászlót, ami értékes időt vett el az új pályával barátkozó csapatoktól – nem is beszélve a Red Bullról, akiknek két autója összesen 24 kört futott, míg a Mercedesek például 55-öt, a legszorgalmasabb Bottas pedig egymaga 34-et.

pf_rbkep 

Az említett három versenyző zárta az első három helyen az edzést, Hamilton közel négy tizedet adott legjobb körén Rosbergnek, míg utóbbi Bottasnak további hármat. A csapatok elsősorban az ezen a hétvégén „középső” lágy gumikat használták, de Rosberg például 19 kört tett meg egy szett szuperlágy keveréken, míg Hülkenberg a közepeseket is alaposan meghajtotta.

Kellemes meglepetést jelentett a McLaren szereplése, hiszen Alonso a 4., Button pedig a 7. helyen kezdte a hétvégét, ami, figyelembe véve, hogy egy új pályáról van szó, igen biztató a hétvége további része előtt. Kettejük közé Vettel és Perez fért be, akiknek csapattársai csak a 12., illetve 10. helyen zártak. A hátsó régiót a megszokott csapatok foglalták el, leszámítva Marcus Ericssont, aki a műszaki hibás Verstappen mellett a jó formáját kereső Danyiil Kvjatot is megelőzte.

Az edzés végeredménye:

lbaku_fp1

Forrás: www.formula.hu – RSS