Megszavazták a hétvége legjobb versenyzőjét

F1

2016. április 4. hétfő, 19:05

Kihirdette a „nap versenyzője” közönségszavazás végeredményét a Formula-1 hivatalos oldala. A Bahreini Nagydíj futamán több pilóta is megsüvegelendő teljesítményt nyújtott, de csak egy valaki győzhetett…

A 2016-os F1-es szezon újítása, hogy a bajnokság hivatalos honlapja minden nagydíj végén felteszi a kérdést a nézőknek: Ki volt a verseny legjobb pilótája? A szavazások győztese minden futam után, a legtöbb elsőséget begyűjtő pedig a szezon végén is díjat kap, jutalmul a nézőket lenyűgöző teljesítményéért.

Az Ausztrál Nagydíj hétvégéje után a Haas debütálófutamán a csapat autóját a 6. helyig vezető Romain Grosjean kapta a legtöbb voksot, a bahreini győztes bejelentéséhez pedig már egy rövid videót is készített az F1.com.

És igen, ismét Grosjeant választotta a közönség a verseny legjobbjának, aki Bahreinben még a melbourne-i teljesítményét is képes volt megfejelni azzal, hogy ezúttal ötödikként érte el a kockás zászlót. A francia és csapata ezúttal támadószellemben lépett fel, Grosjeannak több előzésre is szüksége volt, hogy megszerezze ezt a helyezést, aminek köszönhetően immár a bajnoki pontversenyben is ötödikként rangsorolják.

A „nap versenyzője” szavazásokon azonban a francia még ennél is jobban áll, hiszen immár kettővel vezet mindenki más előtt.

CfNov-jWsAAajMJ

Forrás: www.formula.hu – RSS