Megtalálta az új edzőjét a Lazio – sajtóhír

Igor Tudor távozása után az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Laziónak új vezetőedzőt kellett keresnie…

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

Többek közt Gianluca Di Marzio is arról számolt be, hogy a következő idénytől az eddig a Hellas Veronát irányító Marco Baroni lesz a Lazio vezetőedzője, amely Igor Tudor távozását követően keresett új trénert.

Az újonnan kiszemelt 60 éves tréner a 2023-2024-es idényben a 13. helyen tartotta bent a Veronát az első osztályban. Baroni azt megelőzően a Lecce edzője volt, melyet feljuttatott, majd benntartott az első osztályban. A rutinos szakember a 2000 óta íródó edzői pályafutása során számtalan kis- és középcsapatnál fordult meg hosszabb rövidebb időre az első három osztály bármelyikében. Például 2017-ben az ő irányítása alatt jutott fel a Benevento története során először az élvonalba, de a teljesség igénye nélkül olyan csapatokat irányított, mint a Pescara, a Novara, a Siena, az Ancona, a Frosinone, a Cremonese vagy a Reggina.

Baroni még soha nem irányított olyan csapatot a Serie A-ban, amelynek nem a biztos bennmaradás lenne az elsődleges célja, ennél pedig a Lazio még az együttes korlátai ellenére is feljebbkacsintgathat, ráadásul a következő idényben az Európa-ligában is szerepelhet.

Az olasz sajtó eközben már azt is tudni véli, hogy Baroni utódja a 41 éves Paolo Zanetti lesz a Hellas kispadján, aki korábban a Veneziát és az Empolit vezényelte.

fociclub

A Megtalálta az új edzőjét a Lazio – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.