Megvan a vb első meglepetése: Montenegró nem bírt a kanadaiakkal

Budapest, 2017. július 17.
A kanadai Devon Ross Thumwood (b) és a montenegrói Drasko Brguljan a férfi vízilabdatorna A csoportjában játszott Montenegró – Kanada mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 17-én.
MTI Fotó: Czagány Balázs

Az utolsó negyedben vesztette el a fonalat Montenegró csapata Kanada ellen.

Budapest, 2017. július 17. A kanadai Devon Ross Thumwood (b) és a montenegrói Drasko Brguljan a férfi vízilabdatorna A csoportjában játszott Montenegró – Kanada mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 17-én. MTI Fotó: Czagány Balázs

(MTI Fotó: Czagány Balázs)

A második játéknapig kellett várni az első meglepetésre a vb-n. A Montenegró ugyanis csak döntetlent játszott a kanadaiakkkal. Az utolsó negyedben 8-4-re is vezettek Drasko Brguljanék, innen produkáltak 4-0-ás etapot a juharlevelesek. Érdekesség, hogy Marko Petkovics sem tudott segíteni új válogatottján, az ex-miskolci játékos három találatot is jegyzett és a mezőny legeredményesebbje volt.

Mint ismeretes, a montenegróiaknál hét játékos is cserélődött a riói olimpiához képest. A változtatásnak egy teljes cikket szententeltünk, melyet itt olvashat….

Vizes vízilabda világbajnokság, második játéknap: 

Montenegró – Kanada 8-8 (3-1, 2-2, 1-1, 2-4)
Gólszerzők: Petkovics 3, Darko Brguljan 1, Radovic 1, Draskovics 1, Misics 1, Murisic 1 ill. Constantin-Bicari 2, D’Souza 2, Torakis 1, Soleimanipak 1, Thomwood 1

Drasko Brguljan az M4 Sport-nak.: Három és fél negyedig jól ment, az utolsó négy percben aztán leesett a koncentráció. Most megtanulhattuk, hogy akkor van vége egy meccsnek, mikor a bíró lefújja. Megyünk tovább. Az is igaz, hogy nehéz az új csapattal, idő kell, még összeszokunk. A következő meccs jobb lesz.

Mai eredmények illetve a progam:

A csoport:
Brazília-Kazahsztán 6-2

B csoport:

Franciaország-Olaszország 9-18
MAGYARORSZÁG-Ausztrália 20.10

C csoport:

Spanyolország-Görögország 13.30
Szerba – Dél-afrikai Köztársaság 17.30

D csoport:
Egyesült Államok-Horvátország 18.50
Japán-Oroszország 21.30

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS