Megvan az egyezség, új sportigazgató érkezik?

Olasz lapértesülések szerint Leonardo a szezon végén lemond és a helyét a francia élvonalban szereplő Lille alkalmazásában álló Luis Campos fogja átvenni, akivel állítólag már megszületett a megállapodás.

Az elmúlt napokban többször is felmerült az a pletyka, hogy Leonardo egy év után távozik a pozíciójából. A brazil szakember tavaly nyáron tért vissza az Elliott hatalomátvétele után, majd szabad kezet kapott, hogy néhány hét alatt lebonyolítsa a nyári mercatót és megerősítse a keretet. Ezt követően januárban további erősítések érkeztek Lucas Paquetá és Krzysztof Piatek személyében.

A Gazzetta dello Sport szerint Leonardo a Spal elleni utolsó bajnoki után benyújtja lemondását. Ivan Gazidis érkezése óta többször is nézeteltérések alakultak ki a felek között és úgy tűnik, hogy ezáltal a közös munka összeegyeztethetetlen. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint Gazidis télen megvétózta Zlatan Ibrahimovic visszatérését és Cesc Fabregas leigazolását is, ami nem nyerte el Leonardo tetszését.

Leonardo tehát szabad kezet szeretne kapni és teljes autonómiában dolgozni, ami Gazidis decemberi érkezése óta nem adott. A dél-afrikai vezérigazgató korábban az Arsenalnál csak a kereskedelmi és pénzügyi szektorért volt felelős.

A Corriere della Sera szerint Leonardo kontraktusában szerepel egy olyan záradék, amely bármely fél kérése alapján lehetőséget ad a szerződés azonnali felbontására.

A Gazzetta szerint néhány nappal ezelőtt a Milan megállapodott a Lille sportigazgatójával, Luis Camposszal, aki Leonardót válthatja a klub vezetőségében. Az 54 éves portugál szakember korábban már dolgozott a Real Madridnál és a Monacónál is, előbbinél játékosmegfigyelőként, míg utóbbinál igazgatóként. Az újság szerint a jövő héten újabb találkozó lesz a felek között, hogy véglegesítsék a portugál kinevezését.

Luis Campos nagyon eredményes munkát végzett a Monacónál, hiszen az ott töltött időszak alatt érkezett az együtteshez James Rodriguez, Fabinho, Joao Moutinho, Anthony Martial, Bernardo Silva, Thomas Lemar, Tiémoué Bakayoko, Kamil Glik, Djibril Sidibé, Benjamin Mendy, Aymen Adbennour, Dimitar Berbatov és Danijel Subasic is.

Az olasz lap megjegyzi, hogy Leonardótól függetlenül Paolo Maldini marad a Milanban.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS