Megvan, melyik olasz élcsapatnál állhat munkába Conte – sajtóhír

Megbízható olasz sajtóinformációk szerint az Inter és a Juventus korábbi bajnok edzője veszi át a következő szezontól az AC Milan irányítását…

(Photo by Andrew Matthews/PA Images via Getty Images)

Luca Momblano beszámolói szerint a csapat nélküli tréner, Antonio Conte megállapodott az AC Milan vezetőségével abban, hogy a következő szezontól átveszi a Rossoneri vezetőedzői posztját. A milánói gárdát jelenleg Stefano Pioli irányítja, aki az utóbbi időben egyre több kritikát kapott.

Az 54 esztendős leccei származású tréner korábban több rivális élcsapatot irányított: a Juventusszal három olasz bajnoki címet és két olasz Szuperkupát nyert, míg az Interrel ugyancsak bajnok lett a 2020-2021-es évadban. Conte ezen kívül 2014 és 2016 között az olasz válogatott szövetségi kapitánya volt, a Chelsea-vel pedig angol bajnoki címet és FA-kupát nyert. Utoljára a Tottenham edzőjeként tevékenykedett, a londoniaktól való 2023 márciusi távozása óta azonban sehol nem vállalt szerepet.

A Rossoneri a 2021-2022-es idényben ugyan megnyerte az olasz bajnokságot, az előző idényben csak a negyedik helyen végzet tés a csapat az aktuális szezonban is szerényen teljesít. A 22 forduló után 14-4-4-es mérleggel a bajnokság harmadik pozícióját foglalja el, és az utóbbi időben egyre több lap megkérdőjelezte a 2019 óta regnáló Pioli munkáját.

A fenti forrás ugyan a megbízhatóbb újságírók közé tartozik, egyelőre természetesen a híresztelést érdemes fenntartásokkal kezelni.

 fociclub

A Megvan, melyik olasz élcsapatnál állhat munkába Conte – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.