Megvan, mikor fog ismét állni a tatabányai buborék

gyemantfurdobuborek01

Mint ismeretes, a vihar maradandó károkat okozott a tatabányai “buborékban”, most már azt is lehet tudni, mikor vehetik birtokukba a vízilabdázók az uszodát. 

gyemantfurdobuborek01

Fotó: kemma.hu

Nagy károkat okozott a hét eleji vihar Tatabányán, a városban megrongálta az uszodát is, ahol megállt a sportélet.

Kugler László a gyémánt Fürdő igazgatója elmondta: A vihar által megrongált elemek legyártása gyakorlatilag a csütörtöki nappal elindul – kezdte a kemma.hu-nak, majd hozzátette: – A szakemberek felmérték a kialakult helyzetet, és meghatározták a munkálatok várható ütemtervét. Reálisnak tűnik a ponyvaszerkezet javításának idei elvégzése, de ez nagyban függ az időjárástól, a szél- és csapadékviszonyoktól. Ezt követően belső szerelési munkálatok következnek, illetve a medence feltöltése. Ezután kerül sor a vízmintavételre és egy nagyjából egy héten át tartó laborvizsgálatra, ami elengedhetetlen az újranyitáshoz. Várhatóan január 15-20. táján vehetik újra birtokba a tatabányaiak az uszodát. Azon leszünk, hogy ha tudunk, a menetrendhez képest gyorsabban haladjunk – fejezte be Kugler László.

A férfi Ob I-es vízilabdázók december 27-én kezdenek újra edzeni. A pólósok megpróbálják Budapest valamely uszodájában formában tartani magukat.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS