Melbourne: kiesett a női címvédő

serenawilliams.jpg

Két játszmában vereséget szenvedett Jelena Jankovictól, ezzel nem jutott be az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének elődöntőjébe a címvédő Serena Williams.

A hetedikként kiemelt amerikai korábban háromszor – 2003-ban, 2005-ben és 2007-ben – nyerte meg a tornát.
   
"Tavaly a nyolcaddöntőben kikaptam Serenától, úgyhogy most édes a bosszú. Hihetetlen meccs volt, még mindig remegek, de most már csak megyek tovább előre, mint a sebesült vad" – örvendezett a csípőjét még mindig fájlaló, harmadikként rangsorolt szerb teniszező, aki először jutott el a legjobb négyig az Australian Openen.
   
Serena Williams annál csalódottabban összegzett:
   
"Sok hibát követtem el, nem úgy játszottam, ahogy akartam. Rosszul helyezkedtem, rosszul szerváltam, nem jól választottam meg az ütéseimet, nem találtam a ritmust. Jelena viszont nagyon is a helyén volt, keményen teniszezett."
   
Elkeseredését tovább fokozta, hogy nem sokkal később a páros negyeddöntőjében is búcsúzott nővérével, Venusszal, miután a 2006-os bajnok kínai Jen Ce, Cseng Csie (Yan Zi, Zheng Jie) duó 3:6, 6:4, 6:2-re verte őket.
   
A férfiaknál a papírforma érvényesült: a spanyol Rafael Nadal simán nyert a finn Jarkko Nieminen ellen.
   
"Nem játszottam kirobbanó formában, de ma ez is elég volt. Nagyszerű érzés először bejutni itt az elődöntőbe" – nyilatkozta a mallorcai klasszis.
   
Eredmények:
    férfiak, negyeddöntő:
    ———————
Nadal (spanyol, 2.)-Nieminen (finn, 24.) 7:5, 6:3, 6:1

    nők, negyeddöntő:
    —————–
Jankovic (szerb, 3.)-S. Williams (amerikai, 7.) 6:3, 6:4

MTI