Mercedes és Renault: Kölcsönadott tesztpilóta

F1

2016. február 4. csütörtök, 10:43

Szerző: Gellérfi Gergő; Fotó: DPPI

A Renault részéről megerősítették, hogy a régi-új gyári F1-es csapat teszt- és tartalékversenyzője, a francia Esteban Ocon továbbra is a Mercedeshez tartozik – legalábbis egyelőre…

A Renault szerdai párizsi bemutatóján nemcsak Kevin Magnussen szerződését erősítette meg hivatalosan a franciák gyári csapata, hanem egyúttal bejelentették azt is, hogy a csapat teszt- és tartalékversenyzője az elmúlt két szezonban F3-as Európa-bajnoki és GP3-bajnoki címet szerző Esteban Ocon lett.

Amint azt Cyril Abiteboul elárulta, a 19 esztendős tehetség egyelőre csupán „kölcsönben” érkezett a Mercedestől a Renault-hoz: „Esteban nagyszerű erősítést jelent számunkra idénre, nagyon izgatottan várjuk, hogy a fejlődésének része lehessünk. Egyelőre csak kölcsönben szerepel nálunk, ahogy az a fociban is megtörténik – aztán viszont ki tudja…?”

ocon_d

A Renault újonnan kinevezett sportigazgatója, Frederic Vasseur jól ismeri Ocont, hiszen korábban együtt dolgoztak az ART istállónál. A francia hangsúlyozta, hogy senkit nem szerződtettek volna erre a szerepre, ha nem számolnának vele a jövőben állandó versenyzőként: „Ha úgy gondolnám, hogy nem esélyes egy F1-es ülésre, semmi értelme nem lenne a dolognak. Estebant már régóta ismerem, nagyon erős benne a csapatszellem” – mondta.

A Mercedes egyébként még nem jelentette be 2016-os DTM-felállását, s ha Pascal Wehrleinnek valóban sikerült bekerülnie az F1-be, Ocon jó eséllyel ülést kaphat a szériában.

Forrás: www.formula.hu – RSS