Mezei Petrának nem sikerült a meglepetés a Feliks Stamm Tornán

A 38. Feliks Stamm Torna nemzetközi tornán a magyar csapat a második napon nem volt érdekelt, de a harmadikon ismét igen. A lengyelországi Pultuskban zajló versenyen Mezei Petra sajnos nem tudott meglepetést okozni, sokkal rutinosabb lengyel ellenfele legyőzte őt egyhangú pontozással.

Mester Soma és Fodor Milán vereségeit követően Mezei Petrának sem sikerült megugrania az akadályt, számára is véget ért a Feliks Stamm torna. Ellenfele a lengyel Natalia Rok volt, az elsőszámú hazai ebben a súlyban, így nem számíthatott könnyű összecsapásra. A 2021-es ifi Eb-ezüstérmes magyar ellenfele már öt éve a felnőtt válogatott tagja, és a rutinjával tudta megoldani a bátran támadó magyart, aki harcosságával ismét bizonyított.

Az idei 38. Feliks Stamm tornán mind a 12 női, és 13 férfi súlycsoport képviselői indulhatnak, és ezúttal összesen négy magyar ökölvívó szerepel a versenyen, és Virbán Gábor még versenyben van, ő a csütörtöki versenynapon ukrán ellenféllel szemben bizonyíthat.

A versenyen összesen 82 női, és 97 férfi ökölvívó szerepel több kontinenst képviselve, és olyan nagyhatalmak is indulnak az eseményen, mint Anglia, Ausztrália, Azerbajdzsán, Bulgária, Franciaország, Kazahsztán, Németország, Ukrajna, Üzbegisztán és Wales.

A magyar csapat harmadik napi eredménye a Feliks Stamm tornán:

Női 50kg: Mezei Petra – Natalia Rok (lengyel) 0:5

A magyar csapat negyedik napi párosítása:

54kg: Virbán Gábor – Jelmir Nabijev (ukrán)