Miért menne Sainz az Audihoz?

A pilótapiaci pletykák között meglehetősen sűrűn felbukkant az elmúlt időszakban Carlos Sainz esetleges Audihoz szerződése, aminek többek között a családi kötődés (legendás édesapja révén), a spanyol mostanában hangoztatott elégedetlensége, valamint Andreas Seidl személye szolgáltat alapot, Sainz korábbi mclarenes csapatfőnöke ugyanis immár az Audivá alakuló Saubert irányítja. A sajtóban mostanában meglehetősen sokat szereplő Juan Pablo Montoya ugyanakkor kételkedik abban, hogy Sainz elhagyná Maranellót:

„Vajon tényleg az Audihoz akarna menni? Szerintem nagyon jól illik a Ferrariba, sőt úgy vélem, nincs dolog, amire nagyobb szükségük lenne most, mint az ő munkamódszerei, mint ahogy a dolgokat csinálja. A Ferrarinál versenyezve kell egy kis fűszer, és szerintem Carlos Sainz épp ezt adja meg” – mondta a kolumbiai, aki Leclerc-ről is kifejtette a véleményét:

leclerc-sainz

„Szerintem Charles is remek munkát végez, ráadásul régóta van a csapatnál, így nagyon szeretik őt, és nagyon-nagyon gyors is. Az viszont meglep, hogy engedik neki, hogy ennyit jártassa a száját” – fogalmazott a kolumbiai, aki maga se ment a szomszédba némi szabadszájúságért… „Nagyon szókimondó a versenyek közben, néha dühös is tud lenni, ami remek, hiszen látszik, hogy nagyon szenvedélyes – az viszont meglep, hogy a Ferrari ezt el tudja fogadni.”

A Scuderia két versenyzőjéről egyébként Frederic Vasseur is kifejtette a véleményét: szerinte Sainz a stabilitásával, Leclerc a kiugró eredményeivel tud hozzájárulni a vörösök sikereihez.

Formula.hu