Miért vállalja Madaras Norbert a vízilabda szövetség elnökjelöltségét?

Több klub jelölését elfogadva Madaras Norbert elindul a szövetség elnöki címéért kiírt választáson. A rendkívüli közgyűlés november 19-én lesz, egyelőre nem tudni más jelöltről. Madaras Norbert az FTC honlapján és a vlv-n jelentette be döntését.

Madaras Norbert

Madaras Norbert

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

– A szövetség az elmúlt héten kiküldte a közgyűlési meghívókat a tagegyesületeknek és megkezdődött a jelölés folyamata az elnöki posztra. A Liga ülésén már korábban konszenzus alakult ki a jelölésemet illetően, most pedig megérkeztek (több klubtól) a név szerinti, hivatalos jelölések. Mind a Liga korábbi deklarációját, mind pedig a jelölő bizottságnak elküldött konkrét, rám vonatkozó kezdeményezéseket rendkívül megtisztelőnek tartom. Úgy illendő, hogy ezekre reagáljak és a nyilvánosság előtt jelentsem be: elfogadom a jelöléseket, elindulok az elnökválasztáson.

Tudom, hogy nehéz időszak következik, nem lesz egyszerű, de szeretném a legmagasabb szinten szolgálni a sportágat. Az egész eddigi életemet itt, a vízilabda közegében éltem le, jól ismerem ezt a világot és úgy érzem, tehetek azért, hogy a vízilabda sikeresen, ha lehet, még erősebbé válva élje túl ezeket az éveket. Az elmúlt években sportvezetői tapasztalatokat is szereztem, látom, mik azok, amik jól működnek és van elképzelésem arról, hogy milyen téren kellene változtatni.

– Mi lenne a Fradival, ha megválasztanak? A munka együtt végezhető – ugyanúgy, mint – ha csak ideiglenesen is – Varga Zsolt két feladata?

– Nem. Ez nem olyan, mint a szövetségi kapitányi és a klubedzői munka. Ha megválasztanak MVLSZ-elnöknek, akkor a jelenlegi klubomat el kell hagynom, a kettő együtt nem megy, így tisztességes.

– Tudsz-e más jelöltről?

– Nem tudok, de a közgyűlésig még bárki kaphat jelölést, sőt, magán a fórumon is lehet jelölni, igaz, ott már külön szabályoknak megfelelve.

Az MVLSZ elnöksége november 19-ére hívta össze a rendkívüli közgyűlést, amelynek egyetlen érdemi feladata az elnöki posztról október 14-én lemondott Vári Attila utódjának megválasztása.

Madaras Norbert 42 éves, vízilabdázóként az Európa-bajnoki címen kívül mindent megnyert, amit meg lehet nyerni. Kétszeres olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok, háromszoros magyar bajnok, négyszeres kupagyőztes. Hétszeres olasz bajnok, hétszeres Olasz Kupa-győztes. Négyszer volt Bajnokok Ligája-győztes csapat tagja, kétszer nyert Eurokupát, egyszer Kupagyőztesek Európa Kupáját. Kétszer érdemelte ki Az év magyar vízilabdázója címet, Recco város díszpolgára.

2018-as visszavonulása óta az FTC vízilabda szakosztályának elnöke, regnálása alatt a Fradi minden trófeát legalább egyszer elhódított a hazai és a nemzetközi versenysorozatokban. Az FTC ma is a világ klubvízilabdájának elitjéhez tartozik.

2018 nyarán az MVLSZ elnökségi tagjává választották, a Liga képviseletében a testület alelnöke lett, ezt a pozíciót azóta is folyamatosan betölti.

Két – vízilabdázó – fiúgyermek édesapja.

(vlv.hu)

Post Views: 1