Mihajlovic nyilatkozott a mai mérkőzés előtt

Sinisa Mihajlovic megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját a Bologna elleni mérkőzés előtt

“Optimizmussal telve kezdjük a 2016-os évet. Három alapvető fontosságú mérkőzés vár ránk a Bologna, az AS Roma és a Carpi elleni. Ha ezeken a mérkőzéseken jól szerepelünk, akkor kellő biztatást kaphatunk a hazai mérkőzéseken a közvetlen riválisok ellen. A Bologna lesz az első ellenfelünk, a csapatuk rengeteget fejlődött Donadoni kezei alatt. Igaz, legutóbb vereséget szenvedtek az Empolitól. Azonban olyan játékosaik vannak, mint Brienza vagy Destro, akik komoly gondokat tudnak okozni az ellenfélnek. Reméljük nem ez lesz életük mérkőzése. Összpontosítanunk kell, hiszen a szünet utáni első mérkőzés mindig kockázatos.”

“Január első 3 mérkőzése létfontosságú számunkra. Szeretnénk lezárni a szezon első felét, és jól, remek formában indítani a hátralevő részt. Van egy mondás: ‘Az oroszlán nem ébred fel a bárány gondolatai miatt, megeszi azt.’ Ennek így kellene történnie. Nem olvastam azt, amit Honda mondott, de mindig akkor nyilatkozik, amikor nem itt, hanem Japánban van. Majd Keisukéval kell beszélni, ő majd mindent megmagyaráz. Az is lehet, hogy csak félreértés az egész, amikor játékos voltam, ez velem is megesett.”

“Zidane az elmúlt évek egyik legjobb játékosa, és biztos vagyok benne, hogy sokat tanult. Örülök neki, mindazonáltal csalódott is vagyok Benitez miatt. Remélem Zizou jól munkát fog végezni.”

“Azzal a mentalitással kell felmennünk a pályára, mint amivel a Frosinone ellen álltunk ki, nem úgy, mint ahogyan azt a Carpi vagy a Verona ellen tettük. Itt a tudás nem elég a győzelemhez. Talán a Barcelonának vagy a Bayern Münchennek ennyi is elég a győzelemhez. A győzni akarás elengedhetetlen feltétele annak, hogy legyőzzük a Bolognát. Javítanunk kell a mentalitásunkon.”

“Nem hiszem, hogy Boateng kezdeni fog, de Romagnoli, Balotelli és Menezen kívül mindenki más bevethető. Berlusconi megadta az esélyt arra, hogy ezt a nagyszerű csapatot vezethessem. Boateng hasznos lesz a csapat számára. Hamarosan Balotelli és Menez is visszatér. Ha Balotelli felépült, akkor teljes mértékű edzőmunkát fog végezni. Január közepén, de legkésőbb a hónap végén már pályára fog lépni. Ugyanez a helyzet Menezzel is. Itt Milánóban nincs túlzottan hideg, úgy hogy a csapattal való játékot már gyakorolják, de még főképp személyre szabott edzőmunkát végeznek.”

“Úgy gondolom a bajnokság most sokkal kiegyensúlyozottabb, mint az elmúlt években. Nincsenek nagy különbségek az élmezőny csapatai között és emiatt rengeteg izgalom vár még ránk. A Frosinone ellen rengeteg olasszal álltunk fel, akiknek az átlagéletkora mindössze 25 év. Fontos kiemelni a jelenkori munkánkat, amit a jövőért végzünk. Úgy érzem pozitív jövő várhat ránk.”

“Minden egyes embernek megvan a saját karaktere. Irigylem egyes kollégák nyugalmát, én ezt azonban nem tehetem meg.” – fejezte be Sinisa.

Riccardo Montolivo és Nigel de Jong is jelen voltak a sajtótájékoztatón.

MONTOLIVO:

“Tovább kell lépnünk a múlton, és azzal a lendülettel és akarással kell tovább küzdenünk, ahogyan azt a Sampdoria és a Frosinone ellen tettük. Erősnek kell maradnunk, tiszteletben kell tartanunk a lelátóról szóló füttyszót és megköszönni a biztatást, amit ezekben a nehéz években kapunk. Mi játékosok nem gondolunk az átigazolási piacra, mi csak a játékra koncentrálunk.”

DE JONG:

“Már régóta keményen edzünk, és én készen állunk a játékra. A 2016-os szezon holnap kezdődik, és a Bologna nagyon jó formában van, keményen meg kell majd küzdenünk a győzelemért. Kisebb csapatok ellen már elpazaroltunk néhány pontot, tehát ezt az újévet 3 ponttal kell kezdenünk. Nem fogok a jövőmről beszélni, csak a holnapi mérkőzésre gondolok. “

Forrás: www.acmilan.hu – RSS