Minden információ egy helyen: Tippmix Országúti OB 2024

Vasárnap itt a várva várt alkalom a magyar kerékpáros szurkolók számára! Együtt Vas Kata Blanka, Zsankó Petra, Valter Attila, Peák Barnabás, Fetter Erik, Dina Márton és még sokan mások, vagyis az országúti kerékpározás magyar sztárjai. Pannonhalmán rendezik meg ugyanis a 2024-es Felnőtt Országúti Országos Bajnokságot június 23-án. Lássuk a leghasznosabb információkat egy helyen:

Ami az esélyeket illeti, a nőknél a címvédő Vas Kata Blanka (Team SD Worx-Protime) a legnagyobb favorit, de nem marad ellenfelek nélkül, ugyanis a mezőnyben teker majd Zsankó Petra(ARBÖ Rapso Knittelfeld) kétszeres egyetemi világbajnok és időfutam bajnok, valamint az U23-as időfutam bajnok Jordán Dorka (Grouwels-Watersley Cycling Team) is. A férfiaknál Valter Attila (Team Visma | Lease a Bike) és Dina Márton (ATT Investments) a legnagyobb esélyesek a bajnoki címre, de Fetter Erik (Team Polti Kometa) és az Időfutam OB-n Valter előtt diadalmaskodó Peák Barnabás (Adria Mobil Cycling) is beleszólhat a végső sorrendbe, és nem szabad elfeledkezni a bajnokságra nevező magyar érdekeltségű kontinentális csapatokról sem: az Epronex-Hungary, az MBH BANK Colpack Ballan CSB és a Karcag Cycling csapata is esélyes lehet egy jó taktikával.

TV közvetítés

Az országúti országos bajnokság férfi versenyének utolsó óráját vasárnap 17:15-től élőben közvetíti az M4 Sport a Forma-1-es futamot követően!

Útvonal

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Pannonhalma környékén rendezik meg a felnőtt Országúti Országos Bajnokság mezőnyversenyét. A június 23-i program délelőtt a hölgyek viadalával kezdődik, a lányokra 5 db 16,8 kilométeres nagy kör és másfél 5,8 kilométeres kis kör, azaz 91,2 kilométer vár, míg a férfiak 9 db 16,8 kilométeres nagy kört és három és fél 5,8 kilométeres kis kört, vagyis 170 kilométert teljesítenek.

  • WE és WU23 futam (91,2 km) – 5 nagy kör (5×16,8 km) + 1,5 kis kör (1,5×5,8 km) / rajt: 09:30
  • ME és U23 futam (170,0 km) – 9 nagy kör (9×16,8 km) + 3,5 kis kör (3,5×5,8 km) / rajt: 13:55

Ami a penzumot illeti, az Pannonhalma, Győrság, Halomalja, Pázmándfalu és Nyalka érintésével kanyarog, döntő jelentőségű pontja a kis körben helyet kapó helyenként a 15%-os meredekséget is meghaladó emelkedő az Apátság felé, amelyet a lányok két ízben, a fiúk pedig négyszer abszolválnak.

Forgalomkorlátozások

A nap folyamán több alkalommal lesz forgalomkorlátozás vagy teljes útzár érvényben, a verseny TERVE szerint:

  • 9:30 – 11:30-ig félpályás/korlátozott lezárásra,
  • 11:30 – 12:00 között teljes lezárásra,
  • 13:50 és 17:20 között félpályás/korlátozott lezárásra,
  • 17:20 és 18:10 között teljes lezárásra lehet számítani.

A futam fő útvonala: Pannonhalma, Győrság, Halomalja, Pázmándfalu és Nyalka, majd ismét Pannonhalma. Végül a Váralján keresztül érnek célba a versenyzők a Főapátságnál. Pannonhalmán belül főleg a következő településrészeken várható korlátozás: Kossuth utca, Mátyás király utca, Dózsa György utca, Főtér, Váralja,
Főapátság területe.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a fokozott figyelmüket, a rendőri és szervezői utasítások betartása kötelező.

ITINEREK ÉS GPS FÁJLOK

Kérjük, keresse meg az oldalt a tartalom megtekintéséhez.

RÉSZLETES INFORMÁCIÓK – RAJTLISTA, TÉRKÉPEK, VERSENYKIÍRÁS

2024vas23júnEgész napKiemeltTippmix Országúti OBPannonhalma – PortaSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

Magyar Kerékpáros Szövetség