“Minden labdáért harcoltunk” – Kessié

Franck Kessié szerint a csapat bárkivel képes felvenni a harcot és elengedhetetlen volt az Atlético ellen, hogy minden egyes labdáért harcoljanak a győzelem érdekében.

Az elefántcsontparti középpályás kiváló teljesítményt nyújtott az Atlético Madrid ellen és egy gólpasszal vette ki a részét az 1-0-s idegenbeli győzelemből a Bajnokok Ligájában. Kessié 90%-os passzpontossággal, 2 kulcspasszal, 11/8 pontos hosszú indítással, 1/1 pontos beadással, 6/3 megnyert földi párharccal, 2/2 megnyert fejpárbajjal, 2 szereléssel, 1 tisztázással és 1 közbeavatkozással zárta a mérkőzést. Ráadásul az UEFA választása alapján ő kapta a mezőny legjobbjának járó díjat.

“Mindannyian boldogok vagyunk a győzelem miatt, mert ez nagyon fontos volt számunkra. Az előző szezonban arról álmodoztunk, hogy pályára lépjünk a Bajnokok Ligájában és idén sikerült elérni. Mindenkinek meg kell mutatnunk, hogy jó munkát végzünk és mi vagyunk az AC Milan, ezért bárkivel képesek vagyunk felvenni a versenyt.” – értékelt Kessié a meccs után.

“Követjük az edzőt és megpróbáljuk a gyakorlatban is megvalósítani azokat a dolgokat, amiket kér tőlünk. Igazán keményen dolgozunk Milanellóban. Tudtuk, hogy az Atlético Madrid egy jó csapat és nagy tapasztalattal rendelkeznek a BL-ben, hiszen minden évben itt játszanak. Mi hosszú várakozás után tértünk vissza és fontos volt, hogy minden labdáért harcoljunk és minden párharcot megvívjunk ezen a mérkőzésen. Örülhetünk annak, ahogyan teljesítettünk, de ezzel még nincs vége. Még egy újabb mérkőzés vár ránk. Most vissza kell térnünk Milanellóba, hogy még keményebben dolgozzunk és még több ilyen teljesítményt tegyünk le.”

“Újra arra kérjük a szurkolóinkat, hogy támogassanak minket. Jöjjenek el a stadionba és 12. játékosként segítsenek minket.”