Minden meccsnek tétje van

A hosszú hétvégén az alapszakasz első helye és még két bejutó helyért küzdenek a csapatok a Ratio Media HFL-ben.

A pünkösdi hétvégén szépen lassan megtudjuk majd, hogy ki hol végez az alapszakaszban. Két keleti küzd az első helyért, míg két nyugati két fővárosival harcol majd a playoff helyekért.

Khalid Ali (1) egyre jobb formába lendül

Khalid Ali (1) egyre jobb formába lendül

Szombaton már biztos kiderül, hogy ki lesz az első kiemelt. Az Eger Heroes a Miskolc Steelers-t fogadja. A Hősök legutóbb egy igen kemény mérkőzésen nyertek hazai pályán. A támadósor az első félidőben jól játszott, a második félidőben pedig nem tudott mit kezdeni a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz védelmével. Igaz, akkor a sok hiba is megnehezítette a Hősök dolgát. Viszont az Egernek van leszámolnivalója az Acélosokkal, hiszen tavaly kétszer is szoros meccsen kaptak ki a Steelers-től.

Troy Rive (1) vaolt a Steelers hőse az utóbbi két meccsen

Troy Rive (1) vaolt a Steelers hőse az utóbbi két meccsen

A Miskolcot legutóbb majdnem meglepte (ismét) a Győr Sharks Felsőzsolcán. Ez is egy figyelmeztető jel lehetett, hogy még korántsem lehet hátradőlni annak ellenére, hogy hazai pályán játszhatnak a playoffban. Troy Rice akkor ismét nagyot játszva megnyerte csapatának az összecsapást. Ez alkalommal is kulcsszerepet játszhat, ráadásul már 48 nagypályás magyarországi touchdownnál jár, így már motoszkálhat a fejében a jubiláns 50. TD.

Fotók: Egrifoci Média, Pazár András

Szeredi László, az Eger Hereos vezetőedzője: Azt gondolom, hogy egyik csapatot sem kell emlékeztetni a tavalyi két összecsapásra, mivel mindkettő kerete kicserélődött. A nagyágyúiktól nagy playeket várok. Fontos számunkra ez a találkozó. A srácokon látom, hogy érzik ennek a felelősségét. Viszont sokan mondták, hogy majd velünk akarnak játszani a rájátszásban. Annyit mondok, hogy vigyázzanak, mit kívánnak. Remekül sikerültek eddig az edzéseink, remélem, hogy felkészültek leszünk. Ugyanazt a tavalyi adok-kapokot várom, mint amit tavaly vívtunk ellenük, csak a lényeg, hogy most mi szerezzünk több pontot.

Eaton Demetrius Lamar, a Miskolc Steelers vezetőedzője: Bebiztosítottuk a helyünket a playoffban. Az egyenlőség a HFL csapatok között is azt mutatja, hogy mind a 3., mind a 4. bejutó is erős csapat lesz. Ez nem egy könnyű délutáni séta lesz számunkra. Tovább kell koncentrálnunk. Arra számítok, hogy győzelemre játszanak majd. Minden alkalommal kiélezett meccset vívunk az Egerrel. Ez egy vidéki rivalizálás kezdete.

Eger Heroes-Miskolc SteelersIdőpont: június 3. (szombat), 15.00
Helyszín: Felsőtárkányi focipálya (Felsőtárkány, Ifjúság utca)
Belépő: 1000 Ft (14 év alatt ingyenes)mafsz_XII_hungarian_bowl_esemeny_borito_960x720_03 digis

Szombaton a győztes jól járhat. A Budapest Wolves és a Győr Sharks fog küzdeni a playoffért. Mindkét együttes 1-3-as mérleggel áll, de a hazai pálya előnye miatt a Farkasok vannak előnyben.

Burleson szerint Bencsics Márk (3) a legjobb irányító hazánkban

Burleson szerint Bencsics Márk (3) a legjobb irányító hazánkban

Miután a Wolves alulmaradt a fővárosi derbi után, nehéz helyzetbe került. Viszont még mindig a rájátszást érő 4. helyen áll. Ettől függetlenül nem lehet nyugodt az együttes, mivel egy vereséggel kettétörnek a rájátszásba jutás reményei. Bencsics Márk biztosan nehéz kihívás elé néz, hiszen a Cápák védelme legutóbb a Steelers-t is megszorongatta. A Farkasoknak fel lesz adva a lecke, mert nem csak egy lelkes csapattal néznek szembe, hanem egy olyannal, amelyik folyamatosan fejlődik.

Arthur Brownnak (23) nem kellett sokat várnia az első TD-jére

Arthur Brownnak (23) nem kellett sokat várnia az első TD-jére

De nem is kicsit fejlődik. A Gorillaz elleni hazai siker után egy kiélezett meccset vívott a Sharks a Miskolccal idegenben. A győzelem is benne volt a levegőben. Phillip Garcia pontosan passzolt és Andres Fernandez ezúttal is bebizonyította, hogy egy igazi vezéregyéniség a pályán. Ráadásul Arthur Brownnal a Győr futójátéka is felfejlődött. No nem mintha nem lenne erős Schwarz Ferenccel, aki már régi motorosa a Sharks-nak. John Burleson vezetőedző is megjegyezte, hogy győzelemért mennek Budapestre.

Fotók: Bratincsák Péter, Pazár András

Miakich Gábor, a Budapest Wolves defensive koordinátora: Megnéztük az eddigi meccseiket és inkább a passzjátékot erőltetik, de a futásokban is erősek. Ettől függetlenül minden eshetőségre felkészültünk és körbejártuk a lehetőségeket. Ez lesz ráadásul az a meccs, ami igazán meleg lesz, így kérdés, hogy fizikálisan és mentálisan ki bírja majd jobban. Aki itt kikap, annak már nem lesz esélye a rájátszásra. Én is és a srácok is bízunk a győzelemben. A Győr ellen nehéz dolgunk lesz, mert az elmúlt időszakban az egyik legdinamikusabban ez a csapat fejlődött. Minél nagyobb az ellenállás, annál jobban sarkall minket, hogy feltörjük..

John Burleson, a Győr Sharks vezetőedzője: Úgy készülünk erre a meccsre, mint mindegyik másra. Minden mérkőzés fontos. Annyi különbséggel, hogy a vesztes csapat hamarabb mehet pihenőre. Én úgy gondolom, hogy a Farkasokon most nagyobb a nyomás, mint rajtunk. Idén senki sem számított arra, hogy bejuthatunk a playoffba, csak az öltözőnkben lévő emberek. Négy negyeden keresztül nagyon keményen kell játszanunk. Egy nagyon motivált csapattal nézünk majd szembe. Vitathatatlanul a legjobb irányítójuk van a ligában és hazai pályán játszanak. A legjobb arcunkat kell mutatnunk.

Budapest Wolves-Győr Sharks
Időpont: június 4. (vasárnap), 15.00
Helyszín: Angyalföldi Sportközpont (Budapest, Rozsnyai 4.)
Belépő: Felnőtt:1000 Ft, Diák/Nyugdíjas: 500 Ft (14 év alatt ingyenes)

 

Nem kis tétje van a Gorillaz-Cowbells klasszikusnak. Ugyan a Kolomposok a 3. helyen állnak, de még mindig kieshetnek. A Gorillák is még bejuthatnak, de ahhoz mindenképp nyerniük kell.

A Gorillaz védelem (világosban) most nem biztos, hogy elég lesz

A Gorillaz védelem (világosban) most nem biztos, hogy elég lesz

A Dunaújváros offense továbbra is gyengélkedik. Három mérkőzés alatt mindössze 1 touchdownt sikerült összehoznia. A Cowbells ellen pedig nem engedheti meg magának a Duna-parti együttes, hogy ne szerezzen pontokat. A védelemre is nagyon fontos szerep hárul majd, ami viszont jól teljesít idén. ADunaújváros a második legjobb defense-zel rendelkezik. Talán a hazai pálya előnye segít a Gorilláknak abban, hogy egy újabb fővárosi csapatot térdre kényszerítsenek.

Váry Tamás (7) ezúttal is nyerő húzás lehet

Váry Tamás (7) ezúttal is nyerő húzás lehet

A Cowbells egy Kragujevac-i túra után ismét koncentrálhat a bajnokságra. Viszont a Kolomposok egy kiélezett meccsen meg tudták verni a Farkasokat, ami a játékosoknak nagy önbizalmat adhatott. Ezúttal is nyomás alatt kell teljesíteniük Karim Trabelsi fiainak. Ám a támadósornak fel lesz adva a lecke. Váry Tamás nyerő ember volt a Wolves ellen és Czirók Márton visszatérése elkapó poszton is szintén egy fontos fegyvertény. Már csak a defense-nek kell hoznia megszokott formáját.

Fotók: Egrifoci Média, Váradi Barna és Király Etelka

Bachrathy Kornél, a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz vezetőedzője: Biztos vagyok benne, hogy ismét nehéz napja lesz a támadósorunknak, de végre meg kell törjön a jég és ez a legjobb alkalom arra, hogy javítsunk az előző fordulókban mutatott gyenge játékon. Remélem, tudunk annyit változtatni, hogy TD-ket szerezzünk, a védelmünkben pedig joggal bízhatunk. Volt elég időnk készülni, a Cowbells-t jól ismerjük, szeretnénk “keretbe foglalni” az alapszakaszunkat egy újabb győzelemmel. Abban biztos vagyok, hogy egyik csapat sem fog számolgatni. Nincs annál jobb érzés, mint nagyon megverni az ellenfelet.

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője: Nekünk is ugyanúgy kell a győzelem, mint nekik. Dunaújvárosba is nyerni megyünk. Abban biztos vagyok, hogy egy pikáns meccset fogunk vívni velük. Nem tudom, hogy mi az oka az offense-ük gyengébb teljesítményének. Viszont biztos vagyok benne, hogy Vili készülni fog.

DAK Acél Dunaújváros Gorillaz-Budapest Cowbells
Időpont: június 5. (hétfő), 15.00
Helyszín: Dunaújvárosi Stadion (Dunaújváros, Eszperantó út 2-4.)
Belépő: 1000 Ft (Dunaújváros és környéki lakcímmel rendelkezőknek ingyenes)ration_media_HFL_white_transp

Forrás: http://mafsz.org – RSS