Mirabelli: “A Milan 150 millió eurót bukott”

Massimiliano Mirabelli, a klub korábbi sportigazgatója elmondása szerint nevetve fogadta a hírt, hogy Hakan Calhanoglu az Interhez szerződött és úgy véli, hogy a Milan nagyon meg fogja bánni a távozását.

Az olasz szakember egy évig dolgozott a Milannál a kínai korszak alatt és Marco Fassonéval ő felelt az átigazolásokért 2017 nyarán, amikor a piros-feketék 11 játékost szerződtettek közel 200 millió euróért. Az akkori egyik igazolás Calhanoglu volt 23 millióért a Leverkusentől.

Mirabelli megítélése szerint a Milan vezetősége 150 millió eurót bukott Donnarumma és Calhanoglu távozásával.

“Sajnálom, hogy a Milan elveszít egy nagyszerű játékost és legfőképpen azt, hogy ingyen. A klub semmit nem kap érte, de boldog vagyok, hogy Hakan az Interben kötött ki. Nevetni kezdtem, amikor meghallottam. Elmagyarázom, hogy miért. Az Inter nagyon jól ismeri Calhanoglut. Amikor a Nerazzurrinál dolgoztam, már akkor figyelemmel követtük és a célpontok között volt.” – mondta Mirabelli.

“Hakan fontos játékos és talán támadó-középpályásként tudja a legtöbbet kihozni magából, de Németországban különböző poszton játszott a középpályán. Nagyon sokat segít a csapattársainak és rengeteget fut, ezáltal a védelemben és támadásban is hasznos.”

“A Nerazzurrinak ez egy nagyon jó üzlet volt, miközben a Milan meg fogja bánni. A legnagyobb probléma a klub által követett stratégia. Amikor a Milan vezetőségében voltam, sok problémát kellett megoldanom a szerződések meghosszabbítása kapcsán, többek között Donnarummáét is.”

“A Milan 150 millió eurót veszít azzal, hogy Donnarumma és Calhanoglu ingyen távozik. De ha mindenki boldog, akkor jó.”

“Az ilyen üzleteket sokkal korábban le kellett volna zárni. Minél több idő telik el, annál nagyobb a probléma. Úgy gondolom, hogy a következő gond Kessié szerződése lehet.”