Mirabelli: “Hosszú az út, új ciklust akarunk kezdeni”

Massimiliano Mirabelli, a klub sportigazgatója beszélt a tulajdonosváltás előtti időszakról, a nyári átigazolásokról és a Milan kiszemeltjeiről is. Az olasz szakember leszögezte, hogy a csapat célja 2-3 éven belül az elitbe kerülni és fontos, hogy a játékosok minden meccset teltházas San Siróban vívjanak meg.

“Bátor döntést hoztam, amikor elhagytam az Intert anélkül, hogy garanciákat kaptam volna, de akkoriban a pozitívan alakuló tárgyalások okot adtak erre. Amikor adódott a lehetőség, nem kellett kétszer gondolkodnom. Azonnal beleegyeztem és elfogadtam a Milan ajánlatát, nagy kockázatot vállalva ezzel. Nem voltak élvezetesen a tulajdonosváltás előtti hónapok. Nem volt könnyű, nagy volt a bizonytalanság és folytatnunk kellett a munkát abban a tudatban, hogy egy napon a világ egyik legsikeresebb klubját fogom képviselni.” – mondta Mirabelli.

“A legkönnyebb igazolás Andrea Conti volt. Az első telefonhívástól kezdve csak a Milan mezét akarta viselni. A legkáprázatosabb Bonucci volt. Minden nagyon gyorsan történt, fel sem fogtuk, mennyire. Azt mondtuk a Juvénak, hogy vagy lezárjuk most, vagy nem beszélünk róla többet. Sergio Ramos mellett Bonucci a világ legjobb belsővédője. Az évek során megtanulta hogyan kell győzni. Minden szempontból fontos igazolás számunkra. Nem volt könnyű, de egyúttal ez egy erődemonstráció is volt.”

“Azonnali lépéseket kellett tennünk a piacon a keret megerősítésére, hogy pozitív előjelekkel és erős csapattal kezdhessük meg a Milan történetének ezt az új fázisát. Emellett, ahogy más csapatoknál, a Milannál is szükség van komoly játékosmegfigyelő hálózatra. A Milan a jövőben erre nagy hangsúlyt fog fektetni, mind az első csapatnál, mind az utánpótlásnál.”


“Első naptól kezdve Donnarumma szerződéshosszabbítása volt a lehetetlen küldetésünk. Egy lejáró szerződésű játékost örököltünk, akivel az előző menedzsmentnek nem sikerült hosszabbítani. Ekkor érkeztünk mi és az oddsok nem a mi oldalunkon voltak. Végül azonban szerencsére úgy alakult minden, ahogy szerettük volna és valóra váltottuk Gigio és családja álmát, hogy a fiú a Milannál maradhasson.”

“Sajnálom, ha Cairo elnök urat felbosszantotta az érdeklődésünk Belotti iránt. Több játékos van képben nálunk, Belotti is ilyen. Beszéltem a Torinóval és tudattam velük, hogy érdekel minket a játékos. A csatárkiszemeltjeink egy része a médiában is megjelent, de vannak olyanok, akiknek a neve nem hangzott el. Morata? A kezdetektől fogva érdeklődtünk iránta, a játékost érdekelte az új Milan projekt. Jött azonban egy időszak, amikor több potenciális vevő is képbe került és így más irányba kezdtünk mozogni. Nem zárom ki, hogy újra felvegyük a kapcsolatot a leigazolása érdekében, de csak a mi feltételeinkkel. Renato Sanchest még a Benficás időszakából ismerem. Az előző szezonban a Bayern Münchenben nem kapott elég játéklehetőséget. Ha felmerül újabb középpályás leigazolásának igénye, képben lehet, de csak bizonyos kondíciók mellett. Ghezzal szabadúszó, érdekes játékos, de jelenleg nem prioritás, viszont elképzelhető, hogy érkezik még egy szélső.”

“A Milan jelenleg olyan, mint egy nyitott építési terület. Az új és régi elemeket kell összerakni egy működőképes újjá. Azzal számolunk, hogy 2-3 éven belül a legszűkebb elitbe térünk vissza. A következő szezon célja, hogy megőrizzük a szurkolói lelkesedést, amit létrehoztunk. Minden meccset meg akarunk nyerni, de az út még nagyon hosszú. Új ciklust akarunk kezdeni. A csapatnak teltházas San Siro előtt kell minden meccsét megvívnia. A célunk több annál, hogy a Juventus, vagy más csapatok mögé felzárkózzunk. A célunk, hogy átvegyük a helyüket és újra elsők legyünk.” – tette hozzá,

Forrás: www.acmilan.hu – RSS