Mirabelli: “Raiola már nyert, a Milan hibázott”

Massimiliano Mirabelli, a Milan korábbi sportigazgatója beszélt Gianluigi Donnarumma szerződésének meghosszabbításáról.

“Nem értem, hogyan kerülhetett a Milan ilyen szituációba. Rossz az időzítés, most abszurd a hosszabbításról tárgyalni. Két évvel a szerződés vége előtt hosszabbítani kell, ez alapszabály a futballban. A klub súlyos hibát követett el, hogy eddig húzta az ügyet.” – mondta Mirabelli.

A korábbi olasz sportigazgató felidézte a 2017-es Donnarumma-sagát és elárulta, hogy a játékos valójában azután írta alá a szerződését, hogy Mino Raiola elhagyta az irodát.

“Amikor Gigióval hosszabbítottam, a legapróbb részletekről is gondoskodtam a tárgyalásokon. A kapus bejegyzéseket tett közzé a közösségi oldalán, majd nem sokkal később ezek törölve lettek. Miért? Egyszerű az oka… Mino Raiola volt az, aki ezeket a bejegyzéseket íratta vele és én utasítottam őt arra, hogy törölje.”

“A tárgyalás döntő pillanata az aláírás napján volt. Tárgyalóasztalhoz ültünk Gigióval, a családjával és az ügynökével. Raiola felállt és azt mondta: »Ne írd alá, menjünk!« Amint Raiola kiment az irodából, Gigio elvette a tollat és aláírta a szerződést, mindezt Mino jelenléte nélkül.”

Mirabellit arról is kérdezték, hogy mi lehet a megoldás a jelenlegi helyzetben.

“Raiola jól csinálta, mert már azzal nyert, hogy ilyen helyzet alakult ki. Ha a klub helyében lennék, akkor megpróbálnám sarokba szorítani Raiolát. Megmondanám neki, hogy Gigio érinthetetlen és vagy hosszabbít, vagy egyetlen ügyfele sem lesz a Milan keretében. Ehhez bátorság kell, de ebben a helyzetben ez az egyetlen út. A Milant tisztelni kell.”