Mirabelli szerint hiba volt Bonuccinak adni a karszalagot

Massimiliano Mirabelli, a Milan korábbi sportigazgatója egy televíziós műsorban beszélt a klubnál eltöltött időszakáról és számos információt osztott meg.

Mirabelli 2017 áprilisában lett a Milan sportigazgatója és idén nyáron az amerikai hatalomátvétel után Marco Fassonéhoz hasonlóan menesztették a pozíciójából.

“Nagyon nehéz volt az a 15 hónap, de képmutatás lenne azt mondanom, hogy mindent jól csináltunk. Április 16-ot írtunk az Inter elleni derbit követően és egyre jobban közeledett egy bonyolult szezonnak a vége. Montella jó munkát végzett abban az idényben és véleményem szerint megérdemelt egy esélyt a Milan irányítására. Természetesen utólag könnyű lenne azt mondani, hogy hibáztunk, de abban az időben Montella megérdemelte, hogy maradjon a kispadon. Hosszú ideig gondolkoztunk ezen és nem néhány perc alatt hoztuk meg a döntést.” – mondta Mirabelli néhány nappal ezelőtt a SportItaliának.

Azon a nyáron a klub mintegy 200 millió eurót fordított a játékoskeret megerősítésére és összesen 11 játékos érkezett, többek között Leonardo Bonucci, André Silva, Nikola Kalinic, Lucas Biglia, Ricardo Rodriguez, Andrea Conti, Franck Kessié és Hakan Calhanoglu.

“Nem gondolom, hogy Bonucci szerződtetése bukta lett volna. Nagyon szívesen csatlakozott a klubhoz. Nem volt boldog a Juventusban és megragadtuk a lehetőséget. Hibát követtünk el azzal, hogy odaadtuk neki a csapatkapitányi karszalagot. Nem azért volt hiba, mert ő egy rossz srác lenne, hanem mert voltak olyan játékosok az akkori csapatban, akik jobban megérdemelték volna. André Silva? Profitot fog hozni a klubnak. Akkoriban szükség volt a csapat újjáépítésére, ezért ígéretes játékosokat igazoltunk, akiknek időre volt szükségük a bizonyításhoz. Kár, hogy Silva távozott, mert fényes jövő áll előtte.”

2017 nyarán több alkalommal is felmerült Pierre-Emerick Aubameyang szerződtetése.

“Köztudott, hogy találkoztunk Aubameyanggal és ő volt az első számú célpontom a támadósorba még akkor is, ha a Borussia Dortmund sokat kért érte. Miközben Aubameyang szerződtetésén dolgoztam, meg kellett hallgatnom az edző igényeit, akinek Kalinic volt az első számú választása. Nehéz volt a tárgyalás Aubameyangról. Négy csatárról tárgyaltunk, név szerint Karim Benzemáról, Alvaro Moratáról, Gonzalo Higuaínról és Ciro Immobiléről.”

Mirabelli elismerte, hogy nemet mondtak Zlatan Ibrahimovic visszatérésére.

“Hiba újra viselnie a Milan mezt egy nagy bajnoknak, aki már belopta magát a szurkolók szívébe. Nekünk is felajánlották őt, de nemet mondtunk, mert egy új korszakot kellett kezdeni és Ibrahimovic – hiába egy bajnok – egyszerűen túl idős volt a projektünkhöz.”

Rendkívül nagy port kavart tavaly nyáron Gianluigi Donnarumma szerződéshosszabbítása, ugyanis jelentős nézeteltérések alakultak ki Mino Raiola és Mirabelli között. A helyzet olyannyira eldurvult, hogy Raiola a későbbiekben nem volt hajlandó egy tárgyalóasztalhoz ülni Mirabellivel, csak és kizárólag Fassonéval tárgyalt.

“Nem arról van szó, hogy gyűlölnénk egymást vagy háborúznánk egymással. Egyszerűen csak a saját érdekeinket képviseltük. Mino valószínűleg más megközelítéshez volt hozzászokva a korábbi vezetőség miatt. Nem szabad elfelejteni, hogy az érkezésünk előtt Donnarumma nem hosszabbította meg a szerződését, pedig jó kapcsolata volt a klubbal. Hosszú és kemény nyár volt, de végül sikerült meghosszabbítanunk a szerződését anélkül, hogy 30-40 millió eurós jutalékot fizettünk volna Raiolának. Időnként a helyzet kissé felforrósodik. Szerződtettük Pepe Reinát, mert akkoriban nyomás alatt voltunk Donnarumma szerződése miatt. Be kellett biztosítani magunkat egy alternatívával.”

Korábban Fassone a nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy Yonghong Li egyik eltökélt szándéka volt 2017 nyarán szerződtetni Cristiano Ronaldót a Real Madrid együttesétől.

“Megfontoltuk a lehetőséget és beszéltünk erről Jorge Mendes ügynökkel. Tudtuk, hogy Ronaldónak problémái vannak a Realban. Beszéltünk a fizetéséről és mindenről, de végül a kínai tulajdonosok mindent leállítottak, mert a költség túl magas lett volna.” – tette hozzá.

The post Mirabelli szerint hiba volt Bonuccinak adni a karszalagot appeared first on AC Milan Club Budapest.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS