Miskolc Rallye

rally_1.jpg

Az ACO Magyarország versenyzője, Dr. Tóth István, – Doky – a rallye szakágban a 15. Szemerey Transport Miskolc Rallye-n kezdi meg 2008-as versenyszezonját.

Az ACO Magyarország töretlen támogatását élvezve az idén új egyesületben és új navigátorral vág neki a Rallye OB kiválasztott futamainak. Doky 2008-tól a tavalyi évben alakult Master Cars Hungarian Racing Team színeiben koptatja majd a versenypályákat. A nagy létszámú, egységes arculatú csapat a ACO számára is jó megjelenési lehetőségeket biztosít majd, versenyzőnk részére pedig a jól felszerelt technikai háttér és a nagyobb létszámú szerelőcsapat adhat segítséget az eredményesebb versenyzéshez.

Az új csapat mellett az új navigátor is komoly mérföldkő lehet Doky versenyzői pályafutásában. Az idei évben ugyanis egy igazi profi, több WRC navigátorülését is megjárt igazi komoly bajnok diktálja majd az itinert a jobboldalról Somogyi Pál személyében. Az sem kizárt, hogy Doky profi navigátorválasztása egyben első lépésként egy sejtelmes kis utalás is lehet egy komolyabb versenytechnika és egy igazán komoly kihívást nyújtó megmérettetés felé vezető úton.

Miskolcon a technika még marad a régi. A jól bevált A5-ös Skoda Felicia remélhetőleg az idén is biztosan célba viszi versenyzőinket a futamok során. Egy kisebb amatőrversenyen Doky már egy próba erejéig futott néhány gyorsasági szakaszt a Feliciával mely megbízhatóan működött.
Az autót természetesen az ACO logoja és Doky elmaradhatatlan szimbóluma a paragrafus jel díszíti az idei évben is.
 
Versenyzőnk nagy várakozással tekint a Miskolci futam elé, a pályabejárás során nagyon elégedett volt új navigátorával és reméli, hogy egy sikeres idénynyitónak örülhetnek majd szombaton a borsodi rally szentély céldobogóján!        

Forrás: Boncz Elek