MK: A Fradival 48 éve történt hasonló blama, mint most – a szezon végén azonban KEK-döntőt játszottak Nyilasiék

Olyan már több alkalommal megesett a Ferencvárossal, hogy NB II-es csapat ellen kiesett a Magyar Kupából. Nem is kell messzire visszamenni az időben, 2019-ben Szergej Rebrov csapatát a Békéscsaba búcsúztatta.

Az iváncsai blamához hasonló eset azonban csaknem fél évszázada történt utoljára a Fradival. Az ulloi129.hu hívta rá fel a figyelmet, hogy a Ferencváros legutóbb 48 évvel ezelőtt, vagyis 1974-ben esett ki az akkor még Magyar Népköztársaság Kupából NB III-as csapat ellen.

A Fradi kezdőjében akkor olyan klasszisok léptek pályára, mint például Nyilasi Tibor, Juhász István vagy éppen Pusztai László.

Az ellenfél a Vasas Izzó volt és a Tábor utcában 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés, 11-esekkel pedig a harmadosztályú gárda jutott tovább a legjobb 32 közé. Érdekesség, hogy Dalnoki Jenő csapata annak a szezonnak a végén KEK-döntőt játszott a Dinamo Kijevvel. A fél évvel későbbi, 3-0-ra elveszített bázeli fináléban pályára lépő kezdőcsapatból tízen a Vasas Izzó ellen is ott voltak.

Annyi hasonlóság mindenképp van a mostani iváncsai kiesés és a 48 évvel ezelőtti történések között, hogy a Ferencvárosnak ezúttal is jó esélye van arra, hogy a nemzetközi kupában maradandót alkosson. Négy forduló után ugyanis vezeti az Európa Liga-csoportját és már csak egy pontra van szüksége ahhoz, hogy megélje a tavaszt.

Tags: