MLS: kezdődik a nagy jövés-menés a ligában! – képpel

December 13-ával hivatalosan is szabadon igazolható játékossá – vagyis az amerikai szleng szerint  ‘free agent’-é – válhatnak az év végével lejárt szerződésű labdarúgók. A listán számos, a liga elitjébe tartozó labdarúgót találni.

Azok után, hogy a mögöttünk hagyott hétvégén a Colombus Crew bajnoki sikerével véget ért az észak-amerikai profi labdarúgó liga (MLS) 2023-as idénye, a liga közzétette a lejárt szerződésű labdarúgók listáját. Az általunk csak a legkiemelkedőbb neveket tartalmazó listán szerepelnek azok a játékosok, akik december 13-ával az év végéig szóló szerződésüket felmondhatják, és új kontratusról tárgyalhatnak szabadon akár a korábbi klubjaikkal, de akár új csapatokkal is.

A liga közelmúltjának egyik legjobbjának, Carlos Velának a helyzetét már többször taglaltuk mi is, ami biztos, hogy a mexikói kiválóság körül felgyorsulhatnak az események a következő napokban, így kiderül marad-e Los Angelesben, vagy távozik az MLS-ből?!

Igen komoly múltja van a ligában a korábbi gólkirály, Josef Martinznek is: a venezuelai kiválóság az Inter Miami együtteséből szorult ki (Lionel Messiék érkezésének egyik következményeként – a szerk.), most minden bizonnyal új csapatot néz magának a 30 esztendős csatár.

A korábbi 66-szoros amerikai válogatott játékos, a Philadelphia Union csapatkapitánya, 36 esztendős Alejandro Bedoya is szabadon igazolható játékossá vált, csak úgy, mint a 60-szoros uruguayi válogatott karmester, Nicoals Lodeiro (Seatlle Sounders); az 55-szörös amerikai válogatott, már 37 esztendős Graham Zusi (Sporting Kansas City);a barcelonai nevelésű Victor Vazquez (Toronto FC); a kanadai válogatott kiválósága Ritchie Laryea (Vancuver Whitecaps); vagy a holland-suriname-i korábbi Vitesse- és Feyenood-játékos Kelvin Leerdam (Los Angeles FC)…

(… ) Egy biztos, az MLS-csapatok minden bizonnyal nagyon aktívak lesznek az elkövetkezendő időszakban – Elég például csak arra gondolnunk, ahogyan azt mi is említettük, minden arra utaló jel szerint a New York Reb Bulls együttese máris megegyezhetett Emil Forsberggel arról, hogy a svéd válogatott kiválóság Lipcséből az USA-ba költözzön januárban.

fociclub

A MLS: kezdődik a nagy jövés-menés a ligában! – képpel bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.