MLSZ-elnökségi: Bicskeivel nem egyeztettek kapitánykérdésben

bicskeibertalan.jpg

Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó edzők képzésének elsőszámú irányítója szerint olyan szakember kell a válogatott élére, aki a honi trénerek oktatásába is be tud kapcsolódni.

"Velem nem egyeztetett Kisteleki István MLSZ-elnök a kapitányról, javaslatokat sem kért tőlem, de úgy gondolom, ez nem is tartozik a feladatai közé" – mondta Bicskei az MTI-nek. "Sokat beszéltünk az edzőképzésről, hiszen az elnök is elvégezte a kölni főiskolát, amely ezen a területen a világ legjobb intézménye és pontosan tisztában van vele, mennyire fontos a megfelelő oktatás. Kisteleki István egyetértett velem abban, hogy olyan szövetségi kapitány kell, aki részt vesz a magyar szakemberek továbbképzésében is. Ha igazak az előzetes hírek, akkor olyan tréner kerül a nemzeti együttes élére, akitől a magyar edzők is sokat tanulhatnak, konkrét nevet azonban sajnos én sem tudok."
   
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) rendkívüli elnökségi ülése kedden 10:25-kor kezdődött és legfontosabb napirendi pontja a magyar válogatott szövetségi kapitányának kijelölése. Kisteleki a tanácskozást bevezető rövid beszédében hosszú ülést ígért, mert a szakvezető-kérdésen kívül az "Egyebek" napirendi pontban két más, rendkívül fontos témát – ezekről a nyilvánosság előtt bővebben nem esett szó – is meg kell tárgyalni.
   
Az eddigi szakvezetőnek, Várhidi Péternek 2007. december 31-én lejárt a szerződése.

MTI