Monte-Carlo Rali: Meeke kezdte legjobban az évet

Rali

2016. január 22. péntek, 07:43

Szerző: Bognár Viktor; Fotó: DPPI

Némi meglepetésre nem a Volkswagen, hanem a szezonban már csak félgyári alakulatként résztvevő Citroen vezeti a WRC 2016-os szezonjának első versenyét a nyitónap után.

A Citroen ugyanis, mint azt pár hónapja a márka bejelentette, idén nem vesz részt gyári alakulatként a bajnokságban, hogy a jövő évi autó kifejlesztésére koncentráljon, ám tavalyi autóikat nem pihentetik, így egyes eseményeken a privát PH Sport versenyezteti azokat.

A francia márka pedig be is húzta a csütörtöki részsikert Monte-Carlóban, hiszen a brit Kris Meeke volt a két gyorsaságiból álló első nap leggyorsabbja, így 6,9 másodperccel vezet az első szakaszt megnyerő Sebastien Ogier előtt, aki elmondása szerint az óvatosságra törekedve közlekedett.

Dppi_01515006_280

A harmadik helyen egy ideig Jari-Marri Latvala állt, ám végül vesztett némi időt és csak a hetedik leggyorsabbként ért be – ő se tudta pontosan, hogy egy kővel való találkozás vagy egy hídon történt incidens volt-e ennek az oka. Helyette csapattársa, Andreas Mikkelsen jött be harmadiknak, megelőzve az idei Hyundait vezető Thierry Neuville-t, akitől pedig csak három másodperccel maradt el a tavalyi specifikációval vitézkedő Hayden Paddon.

Elfyn Evans azok között van, akiknek nem sikerült jól a nyitány, hiszen már az első szakaszon defektet kapott és több mint egyperces hátrányt szedett össze. Robert Kubica pedig a Ford Fiesta motorerejével küszködött, így jelenleg a 8. helyen rangsorolják.

 

Az állás az első nap után:

1 Kris Meeke Citroen 25:32.1
2 Sebastien Ogier Volkswagen 6.9
3 Andreas Mikkelsen Volkswagen 20.0
4 Thierry Neuville Hyundai 31.4
5 Hayden Paddon Hyundai 34.9
6 Mads Ostberg Ford 35.3
7 Jari-Matti Latvala Volkswagen 38.7
8 Robert Kubica Ford 45.8
9 Stephane Lefebvre Citroen 48.6
10 Dani Sordo Hyundai 51.8

 

Forrás: www.formula.hu – RSS