Montella: “Célunk a Bajnokok Ligája elérése”

Szerdán Vincenzo Montella, a csapat vezetőedzője Marco Fassone és Massimiliano Mirabelli társaságában megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját. Az olasz szakember izgatottan várja a rajtot és elmondta, a Bajnokok Ligája indulás kiharcolása a cél az új idényben.

Marco FASSONE: “Ez egy fontos dátum, hiszen ma megkezdődik az igazi munka Milanellóban. 80 nap telt el azóta, hogy új fejezet nyílt és nagyon elégedettek vagyunk a dolgok alakulásával. Ahogyan megígértük, a keret kétharmada az edző rendelkezésére áll. Donnarumma? Lehetőséget biztosítottunk neki, hogy újragondolja a döntését. Új ajánlatot tettünk és reméljük, hogy néhány napon belül végleges válasz érkezik. Gigio a szívünkben van és egy nagyszerű játékos. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz. Bérletek? Körülbelül két hét múlva fog megkezdődni a bérletek árusítása, az árak nem változnak az előző szezonhoz képest. Szeretnénk minél több embert visszacsábítani a San Siróba. Nagy a rajongók lelkesedése és szükségünk van rájuk. Hamarosan becslést fogunk készíteni az átigazolásra szánt büdzséről a bevételek és a kiadások alapján. Dönthetünk úgy, hogy egyetlen vagy több játékosra költünk.”

Vincenzo MONTELLA: “Nagyon izgatott vagyok, a csapat fejlődik és a fiatal illetve a tapasztaltabb játékosok jól kiegészítik egymást. Számos új játékos érkezett, különböző bajnokságokból. Izgatott vagyok és alig várom, hogy megkezdődjön a szezon. Még nem fejeztük be a csapatépítést, de fontos döntéseket kell hoznunk a távozókat illetően. El akarjuk érni a Bajnokok Ligáját. Ugyanarra a lelkesedésre számítok, mint amit az előző szezonban mutatott a csapat. A szurkolók körében nagy rajongást éreztem. Ma reggel megkezdtük a munkát és nagyon motivált játékosokat láttam. Az új igazolások? Mirabellivel gyakran beszélünk és létrehoztunk egy stratégiát. Minden egyes igazolásról egyeztettünk. Ezek a játékosok sokat segíthetnek nekünk és rengeteget fejlődhetnek. A játékosigazolásoknál a jelenre és a jövőre egyaránt gondoltunk. Nagyon örülök az érkezőknek. Közülük csak Kessié és Borini ismeri az olasz focit. Nem tudom, hogy mennyi időbe telik, amíg a játékosok csapattá kovácsolódnak. Mindenesetre gyorsnak kell lennünk. Értékelni fogjuk a dolgokat, de most inkább nem szeretnék az átigazolási piacról beszélni. Csak a játékra akarok fókuszálni, az átigazolásokkal Fassone és Mirabelli foglalkozik. Nagyszerű munkát végeznek és köszönöm nekik.”

“Donnarumma? A szabadságom alatt találkoztam az édesapjával a szülővárosában. Felhívott telefonon és meghívott egy csésze kávéra. Beszélgettünk és jobban megismertük egymást. Suso? Nagyra becsüljük őt a klubbal. Nem látok semmi problémát, a klub meg akarja tartani és a játékos boldog itt. Calhanoglu? Ő egy tehetséges játékos, régóta ismerem őt. Tud játszani a szélen és támadó-középpályásként egyaránt. André Silva? Ő egy tehetséges modern támadó, aki még sokat fejlődhet. Szerződéshosszabbítás? Nem volt semmi nehézség. Izgatott voltam a klub által felvázolt projekt miatt.”

“Nagy felelősséget érzek és ez még jobban ösztönöz. Nincs sok időnk és sietünk, hogy nagy célokat érjünk el. Nagyok az elvárások, ezzel együtt pedig a felelősség is. Minimális célunk a negyedik hely elérése a bajnokságban. A lehető leghamarabb versenyképesek akarunk lenni.”

Massimiliano MIRABELLI: “Egy győzelmi szériát szeretnénk kezdeni. Fiatal játékosokat szerződtettünk, akiknek még sokat kell dolgozniuk. Mindig arra törekszünk, hogy egy olyan csapatot állítsunk Montella rendelkezésére, amely remek keveréke a tapasztalt és a fiatal játékosoknak. Nem állhat 35 játékosból a keretünk. Több klub is érdeklődik a játékosaink iránt. Értékeljük az ajánlatokat és majd meglátjuk, hogy mit kell tennünk. Biglia? Ő egy olyan játékos, akit kedvelünk. Szeretnénk egy szélsőt igazolni, de jelen pillanatban sok a támadó a keretben. Meg kell értenünk, hogy kik azok a játékosok, akik távozni fognak. Keita Baldé? Figyelemmel követtük, de aztán úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban nem része a terveinknek. Nem tudjuk megmondani, hogy hány játékos fog még érkezni, mert az átigazolási időszak hosszú és még csak nemrég nyílt a piac.”

“Nagyon sok olyan játékos van, akik szívesen jönnének a Milanba, de nem mondják ki nyílvánosan. Mindenki számára álom a Milanban játszani. De Sciglio? Több alkalommal is beszéltünk az ügynökével. Mattia különböző okok miatt úgy döntött, hogy környezetváltásra van szüksége és ezt már hosszú ideje akarja. A Juventus nem lépett velünk kapcsolatba. Amennyiben megteszik, akkor teljesíteniük kell az igényeinket, ellenkező esetben a játékos velünk marad a szerződés lejártáig.”

“Nem könnyű feladat Németországból igazolni játékost. Örülök, hogy eddig sikerült kettőt. Lehet, hogy lesz még… A munkám? Nagy megtiszteltetés és felelősség számomra a Milant képviselni.” – tette hozzá a sportigazgató.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS