Montella: “Ez egy fontos szakasza a szezonnak”

A Milanra egy újabb fontos mérkőzés vár az Európa Liga következő fordulójában, ahol a macedón Shkendija lesz az ellenfél. Vincenzo Montella, a csapat vezetőedzője megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

Ma este 20:45-kor rendezik a San Siróban a Shkendija elleni mérkőzést az Európa Liga play-off körében.

“A következő 4 mérkőzés nagyon fontos lesz számunkra. Az Európa Liga csoportköre a tét a következő mérkőzésen, valamint kezdődik a Serie A. Elvárom a csapattól a fejlődést és megfelelő hozzáállást szeretnék látni. Ez már egy nagyon fontos szakasza a szezonnak. A Shkendija több tétmérkőzést játszott, mint mi. A selejtezőben már három körön átverekedték magukat és legyőzték a macedón bajnokság tavalyi bajnokát is. Letisztult játékstílusuk van és támadásban tehetséges játékosokkal rendelkeznek, mint amilyen Ibraimi is. Az ellenfelünk egy jól szervezett együttes, de nekünk csak önmagunkra és a saját céljainkra kell koncentrálnunk. Minden a mi kezünkben van, a teljesítményünktől függ az eredmény. Az elmúlt három edzésen pozitív dolgokat láttam, a csapat formája egyre jobb. Most itt a lehetőség, hogy megmutassuk ezt a mérkőzéseken is.”

“Védelem? Nagyon fontos, hogy a csapat remekül dolgozzon együtt, minden játékosnak ki kell vennie a maga részét a védekezésből és a támadásból is. A következő 10 nap alatt 4 mérkőzést játszunk, nem várom el, hogy ugyanazok a játékosok lépjenek pályára az összes meccsen. Csütörtökön elvárom a csapattól, hogy sokkal határozottabb legyen. Támadás? Cutrone remek formában van. Újra el kell mondanom, hogy 4 mérkőzést fogunk lejátszani mindössze 10 nap alatt és az adott ellenféltől is függ, hogy kit választok a kezdőcsapatba. A Shkendija ellen valószínűleg André Silva fog kezdeni, hiszen játékra van szüksége. Cutrone is megérdemelné, hogy a kezdőben kapjon lehetőséget, de később arra is megvan az esély, hogy együtt fognak játszani. A támadóknak több idő kell ahhoz, hogy hozzászokjanak az olasz futballhoz. Silva egy nagyszerű tehetség és biztos vagyok benne, hogy nagy jövő előtt áll. Már az érkezése óta is rengeteget fejlődött. Bonucci, mint csapatkapitány? A klub azt akarta, hogy az új igazolások közül legyen kiválasztva a csapatkapitány személye. Bonucci mellett döntöttem, mert nagyon karizmatikus, valamint nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik. Tökéletesen testesíti meg a kapitányi szerepet és nagyon jól kijön a játékosokkal.”

“Hiányzók? Biglia és Romagnoli is sérült. Alessio keményen edz, hogy készen álljon, a következő pár napban többet fogunk tudni. Lucasnak mielőbbi felépülést kívánok. Romagnolival a háromvédős rendszerre is átállhatunk. Több lehetőségünk lesz vele. Suso? Továbbra is nagyra becsülöm őt, briliáns szezonja volt tavaly. Szerencsére még mindig tud fejlődni, több gólt tud szerezni és több pozícióban, akár a középpályán is bevethető. Bacca? Bacca közreműködése nagy volt és rengeteget segített nekünk, hogy elérjük az Európa Ligát. Habár mindannyian egy kicsit többet vártunk tőle. Egy nemzetközi szintű játékosról beszélünk, minden jót kívánok neki. Locatelli vagy Montolivo? Még nem döntöttem el. Niang? Van egy kis probléma, a klub véleménye eltérő az enyémtől, de dolgozunk a megoldáson.”

“Kalinic? Beleillene a csapat játékstílusába. Kalinic a csapatért játszik és tudja, hogyan alkalmazkodjon különböző játékrendszerekhez. Talán nem egy tökéletes csatár, de az ő érkezésének is nagyon örülnénk. Folyamatosan találkozom Mirabellivel, az ötleteim és a törekvéseim egyértelműek. Tökéletesen elégedett lehetek ezzel az átigazolási időszakkal. Szeretném a nyilvánosság előtt is megköszönni Palettának és José Sosának a profizmust, amit mutattak. Mindketten átigazolási listára kerültek és nem részei a projektünknek. Paletta fantasztikust szezont futott tavaly, de számos védőnk van és elegen vagyunk.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS