Montella: “Ez egy nagyon értékes győzelem”

A Milan győzelemmel zárta a Serie A 26. fordulóját, miután idegenben 1-0-s győzelmet aratott a Sassuolo otthonában. Vincenzo Montella, a csapat vezetőedzője beszélt Carlos Bacca büntetőjéről, valamint hozzátette, egyes szituációkban sokkal határozottabbnak kell lenni az ellenfél kapuja előtt.

“Volt néhány mérkőzésünk, amelyen domináltunk, de végül nem tudtuk megszerezni a győzelmet, emellett pedig több olyan összecsapásunk is volt, mint a vasárnapi. Az első félidőben jobban játszottunk, míg a második félidőben szinte teljesen visszaállt a csapat.” – kezdte Montella. “A Sassuolo nem alakított ki sok gólhelyzetet, míg nekünk két tiszta ziccerünk is volt, amelyeknél nem voltunk elég határozottak. Ez egy nagyon értékes győzelem volt, egy erős ellenféllel szemben. Jól játszottunk, egy keveset szenvedtünk is.

“Tizenegyes? Furcsa szituáció volt, a szabályok értelmében szabadrúgás járt volna kifelé a Sassuolónak, de ugyanakkor ha használatban lett volna a videóbíró, akkor meg kellett volna ismételni a büntetőrúgást, hiszen két hazai játékos is a 16-oson belül tartózkodott, amikor Bacca elrúgta a labdát. A védelem? A Sampdoria elleni meccsen a tizenegyest leszámítva helyzete sem volt az ellenfélnek, a Bologna ellen 1-0-ra nyertünk és nem kaptunk gólt, míg a Lazio 1 gólt tudott rúgni. A Sassuolo 6 támadószellemű játékossal állt fel, de mégsem kaptunk gólt. José Sosa? Remek mérkőzést játszott, bár egy kicsit fáradt volt. Egyre jobban kezdi megszokni a jelenlegi pozícióját. Vangioni? A legutóbbi négy mérkőzésen ott volt a pályán és nem volt könnyű dolga. Leonel teljesített egy nehéz tesztet.”

“A csapat egységes és nagyszerű a csapatszellem. Tovább kell harcolnunk, hogy elérjük a nemzetközi porondot.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS