Montella: “Jól akarunk teljesíteni a szurkolóink előtt”

Csütörtök este a Milan a román bajnokságban szereplő CSU Craiova csapatát fogadja. Az első mérkőzést idegenben a Milan nyerte 1-0-s eredménnyel. Nagy az érdeklődés a visszavágó iránt, mivel a mérkőzésre több mint 60 ezer jegy kelt el. Vincenzo Montella megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“Mentális és erőnléti szempontból is jobb mérkőzést várok, mint amilyen idegenben volt, habár az első mérkőzésen megvolt a helyes hozzáállás, amit a San Siróban is meg kell tartanunk. Idővel sikerült fizikailag fejlődnünk, de nem szabad elfelejteni, hogy mindössze 3 napunk volt felkészülni a Craiova elleni első mérkőzésre, miután visszatértünk Kínából. Több fejlődést várok el a csapattól. Craiova? Jól szervezett csapat, akik biztosan jól fognak védekezni és támadásban is megállják majd a helyüket. Az egész mérkőzés alatt koncentráltnak kell maradnunk, nem kockáztathatjuk meg azt, hogy idegesek legyünk. Tisztelnünk kell az ellenfelünket. A mai napon az eredmény a legfontosabb, de jól szeretnénk teljesíteni a szurkolóink előtt.”

“Több, mint 60 ezer szurkoló? Ilyen sok szurkoló előtt játszani a San Siróban igazán nagyszerű, de egyben nagy felelősség is. A szurkolóink megmutatták, hogy hisznek bennünk és a klub munkájában. Szeretetet és támogatást kapunk tőlük. Hatalmas a lelkesedés. Csapatkapitányi karszalag? Az utóbbi időkben mindig a klub választotta ki a kapitányt. Ebben a szezonban a vezetőség engem kért meg, hogy válasszam ki a csapatkapitányt. Időt vesz igénybe, amíg meghozom a döntést a megfelelő személyről.”

“Új igazolások? André Silva fejlődik, szeretném pályára küldeni. Nyomást helyez-e rá, hogy a klub egy új csatárt szeretne igazolni? Egy top játékosnak, aki top csapatban játszik, tudnia kell kezelni az ilyen fajta nyomást. Még nagyon fiatal és megvan minden képessége ahhoz, hogy kulcsjátékos legyen a csapatban. Calhanoglu? Egyre jobban teljesít, még mindig van hova fejlődnie fizikailag, de nagyon tehetséges játékos. Donnarumma? Férfivá érett ezen a nyáron. Remélem a szurkolók meleg fogadtatásban részesítik. Megmutatta a klub iránt érzett szeretetét, habár időre volt szüksége, de a dolgok változhatnak. Szüksége van a szurkolók támogatására.

“Suso? Csak nemrég tért vissza a csapat edzéseire. Fejlődik és több játékidőre van szüksége, hogy formába lendüljön. Szerződéshosszabbítása? Ez teljesen világos, a klub és én nagy becsben tartjuk őt. Cutrone? Napról-napra fejlődik. Élvezem a vele folytatott munkát. Igazi kincse a klubnak.” – tette hozzá.

 

Forrás: www.acmilan.hu – RSS