Montella: “Megszenvedett a győzelemért a csapat”

Elégedetten nyilatkozott a Crotone elleni 2-1-es győzelem után a csapat olasz trénere, Vincenzo Montella.

“Nehéz mérkőzés volt és szeretnék gratulálni a Crotonénak, akik egységesek voltak és csak a végén adták fel. Sajnálom őket, mert sok pontot veszítettek az utolsó percekben. Ez egy kemény küzdelem árán megszerzett győzelem. Az első félidőben jobban teljesítettünk, a másodikban pedig hiányzott egy kis harmónia a csapatból. Lapadula? Mindig nagyon energikusan játszik és ez az ő erőssége. A semmiből szerezte a gólt. Ha nem rúgja be, akkor sem szólhatta volna meg senki. 26 évesen debütált a Serie A-ban és egy kis idő kellett, amíg alkalmazkodott. Most miután megkapta a lehetőséget, bizonyította minőségét. Mindig 120%-ot belead és megérdemli, hogy egy ilyen csapatban szerepeljen.”

“Gratulálok az ellenfélnek, de legfőképpen a csapatomnak, hiszen ez egy olyan győzelem volt, amiért alaposan megszenvedtünk. Nehéz volt, ahogy azt vártuk. A Crotone tudja, hogyan kell feláldozni magukat. Azt hiszem, hogy a nap végén megérdemelt volt a győzelem. Féltem attól, hogy esetleg alábecsüljük a mérkőzést, de ez nem történt meg.”

“Elégedett vagyok, hogy a játékosok fejben a meccsben maradtak. Sok pozitívumot láttam. Nem veszítettük el az egyensúlyt, mindenképpen nyerni szerettünk volna. Ezeken a meccseken nem csak a győzelem elvesztése a kockázat, hanem akár egy vereség. A tabella néha megtévesztő lehet. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. Bacca? Nincs semmi probléma vele, ő is része a csoportnak.”

“A tizenegyes? Az első büntetőrúgó Niang, a második Lapadula és a harmadik Suso. Egyáltalán nincs probléma, M’Baye volt az, akinek el kellett végezni a tizenegyest. Tetszett, ahogy Honda csereként beszállt a bal oldalra. José Sosa? Ő az egyik játékos, aki több kockázatot vállal, de elvárom tőle, hogy vállalja a felelősséget, amikor kockáztat. Pasalic? Sokat fejlődött, ezt most is bizonyította.” – tette hozzá.

A Milan a következő fordulóban, december 12-én a Roma otthonába látogat a 16. fordulóban.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS