Montella: “Nem szabad hibázni a Pescara ellen”

A válogatott szünetet követően a Milan vasárnap délután az olasz bajnokság 30. fordulójában a Pescara otthonába látogat. Vincenzo Montella, a csapat vezetőedzője ezúttal is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

“A játékosok remekül vannak, de még meglátjuk, hogy Bacca és Zapata milyen állapotban van, hiszen mindketten sokat utaztak. Pescara? Az ilyen mérkőzések trükkösek lehetnek, hiszen tudjuk, hogy Zeman csapata bármire képes. Nagyon alázatosnak kell lennünk és egy top csapathoz méltó hozzáállást kell mutatnunk.”

“Tudjuk, hogy olyan meccs vár ránk, amelyen elengedhetetlen a győzelem megszerzése. Nem engedhetünk meg magunknak semmilyen hibát. A kezdőcsapat? Még mindig nem hoztam meg a végső döntésemet. Több játékossal kapcsolatban is kétségem van. Azt akarom, hogy a csapat egységes és magabiztos legyen. Már régóta remek sorozatot futunk és mindig 100%-ot nyújtunk, de több mint tökéletes periódusra van szükségünk, hogy elérjük a célunkat, azaz a nemzetközi porondot. Sok fontos mérkőzés vár még ránk és a riválisainkra, ezeken nagyon sok múlhat. Nehéz megmondani, hogy pontosan mennyi pontra van szükségünk, hogy kijussunk Európába. Nyomás? A Milannál számolni kell a nyomással, hiszen mindig elvárt a győzelem. Inter? Több okból is szeretnék előttük végezni a tabellán. Az egyik ilyen ok, hogy a szurkolóinkat ezzel nagyon boldoggá tennénk.”

“Csatárok? Bacca és Lapadula is megérdemli, hogy játszhasson. Gianluca múltja? Az én dolgom csak az, hogy felkészítsem őket a következő mérkőzésre, anélkül, hogy bármilyen érzelmileg zavaró dolog határozná meg a döntésemet. Befejezés? Ebben még fejlődnünk kell, sokkal határozottabbnak és erőszakosabbnak kellene lennünk az utolsó labdaérintéseknél. Ami a sérültek állapotát illeti, a következő héten Suso teljes értékű edzésmunkát fog végezni, most a Pescara ellen nem szeretnénk kockáztatni. Bonaventura és Abate is gyakran meglátogat minket Milanellóban. Mindketten profi játékosok és fontos tagjai az öltözőnek.”

“Átigazolási piac? Nem könnyű erről beszélni. Nagyon sok még a kérdés. Jelen pillanatban a legfontosabb ami számít, az a mai mérkőzés. Deulofeu? Remekül teljesít, elégedett vagyok vele. Sajnos a jövője nem csak tőlem függ. Úgy vélem a játékos a klub anyagi helyzetét és ambícióit tekintve fog dönteni.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS