Montella: “Nő a feszültség a meccs közeledtével”

Vincenzo Montella, a csapat vezetőedzője megtartotta sajtótájékoztatóját a Juventus elleni rangadót megelőzően. Az olasz szakember szerint nem ez a mérkőzés lesz döntő jelentőségű, inkább a jövőheti Genoa elleni idegenbeli találkozó.

“Ma este egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk. Én hozzászoktam az ilyen mérkőzésekhez, készen állok. Nyugodtnak kell maradnunk és a tőlünk megszokott könnyedséggel kell játszanunk. Csak így van arra esély, hogy otthon tartsuk mind a 3 pontot. Úgy vélem, hogy az ilyen mérkőzéseket megfelelően tudjuk kezelni és további fejlődéshez az kell, hogy az edzésen tanult játékstílust a pályán is betudjuk mutatni, valamint elsősorban tudnunk kell kezelni az ellenfél által ránk gyakorolt nyomást. A Juve elleni mérkőzés közeledtével egyre jobban növekszik a feszültség. Türelmetlenül várom, hogy lássam a teltházas San Sirót. Ez egy nagyon kemény meccs lesz, egy nagyon erős ellenfél ellen, de meg akarjuk mutatni, kik vagyunk. Hogy meghatározó mérkőzés lesz-e? Nem, az igazi vízválasztó mérkőzés a keddi mérkőzés lehet, amit a Genoa ellen játszunk. Meg kell értenünk, hogy ez a mérkőzés nem sorsdöntő. Készen állunk, hogy szembe nézzünk egy nagyon kemény 90 perccel.”

“Nem egészen egy hónapja, még mindenki legyőzhetetlennek tartotta őket, készen állnak a Bajnokok Ligája megnyerésére is, ezért is mondhatjuk, hogy egy igazi top klubról van szó. Hatalmas lelkesedéssel és az irántuk mutatott tisztelettel kell játszanunk a pályán. Nagyon veszélyes lesz, ugyanis a sajtó nagyon dicsért minket, de továbbra is realistának kell maradnunk. Ma már nem látok sok olyan csapatot, mely képes lenne teljesen elnyomni minket. Nekünk is megvannak a gyengeségeink, mint mindenki másnak, de ugyanúgy vannak erősségeink is. Az utolsó győzelem, amit a Juventus felett aratott a Milan az néhány éve volt már. A sajtó rengeteg beszél erről a mérkőzésről. Nem szeretnék semmilyen zavaró körülményt. Úgy vélem, pozitív dolog, hogy ennyire dicsérik a csapatot, különösen, ha az elmúlt szezonokban nyújtott teljesítményt nézem.”

“Remélem egy teljesen megtelt stadiont láthatunk, ahol a szurkolók mellettünk állnak az egész mérkőzésen, éppen úgy, ahogyan az a múltban is jellemző volt.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS