Montella szerint a csapat nyerni megy Rómába

Hétfő este igazi rangadó vár a csapatra. Az olasz bajnokság második illetve harmadik helyén álló együttesek csapnak össze. A Milan vezetőedzője, Vincenzo Montella nyilatkozott a mérkőzés előtt, többek között a csapat sérültjeiről is beszélt, de hangsúlyozta, mindenképpen szeretnék legyőzni az AS Romát.

“Ez egy nagyon hosszú hét volt, ami majd csak hétfőn ér véget egy nagyon, de nagyon fontos mérkőzéssel. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen egy erős és összeszokott csapattal kell szembeszállnunk. A Roma élén egy kiváló edző áll, aki a bajnoki címért küzd. Nagyon elégedett vagyok, hogy megadatik az a lehetőség, hogy feljöhetünk a második helyre. Szeretném, ha a csapatom élvezné ezt az összecsapást és boldogan játszanának.” – fogalmazott Montella.

“A Roma tudja hogyan kezelje a mérkőzés különböző szakaszait és nagyon erős középpályával rendelkezik, hiszen olyan játékosok vannak ott, mint De Rossi, Strootman vagy Nainggolan. Úgy vélem, hogy a játékosok közötti párharcok nagyban hozzájárulnak majd a mérkőzés végeredményéhez. A sérültjeink nem jelenthetnek kifogást, így is győznünk kell. Nagyon sok játékos van, akit szívesen megszereznék a Romától, azonban ha egy embert kellene választanom, akkor azt mondanám, hogy Spalletti legyen. Nagyon sokat tanultam tőle, ő egy kiváló edző.”

“Sajnos Bonaventura és Bacca sem lesz bevethető. Még mindig nem állnak teljesen készen, de már felépülőben vannak. Úgy döntöttem, hogy nem vállalok kockázatot a pályára léptetésükkel. Bertolacci meccsre kész, néhány hete már a csapattal edz. Mati Fernandez? Ő is felépült és játékra kész, akár csak Poli. Honda? Ő egy igazi profi futballista. Kiegyensúlyozott egyénisége van, ezt megmutatta a Crotone elleni mérkőzésen is, ahol remekül helyt állt. Viszont az utóbbi időben nem játszott sokat. Suso egyre jobban teljesít és úgy tekintek rá, hogy ő az a játékos, akinek mindig a kezdőcsapatban a helye. Antonelli? Sokáig sérült volt, ezért időre van szüksége. Olyan poszton játszik, ahol rengeteg energiára van szükség, tehát muszáj 100 százalékos állapotban lennie. Szeretném, ha a csapatból minél több játékos szerephez jutna, hiszen nem lehet úgy elérni a kitűzött célokat, hogy mindig ugyanaz a 11-12 ember játszik.”


Forrás: www.acmilan.hu – RSS