“Most kell igazán odatennünk magunkat”

Két fontos győzelmet követően a csapatra újabb megmérettetés vár, a Milan ezúttal a kiesés elől menekülő Spal ellen lép pályára. Stefano Pioli megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“Nagyon sok önbizalomra lesz szükségünk, nehéz mérkőzés lesz. A Spal két vereségen van túl, de ezek szoros meccsek voltak. Mindent bele fognak adni és elszántságot kell mutatnunk a pályán. Jól teljesítünk, de a futball megjósolhatatlan és kiszámíthatatlan. Magas szinten kell tartanunk a koncentrációs és motivációs szintünket. Elégedett voltam a Roma elleni győzelemmel, de még mindig nem elégedhetünk meg a jelenlegi pozíciónkkal a tabellán. Most csak a Spalra kell koncentrálnunk.” – mondta Pioli.

“Ha a múltban a jó teljesítmények ellenére nem jöttek a megérdemelt eredmények, akkor az azt jelenti, hogy valami hiányzott. Időbe telik csapatot építeni, hogy közben megvalósítsd az ötleteidet. Most nem szabad hátra tekintenünk, teljes figyelemmel és intenzitással kell megélnünk ezeket a pillanatokat. Még 30 pontot lehet szerezni és meg kell próbálnunk elérnünk a célunkat. Jelenleg az átlagot nézve mérkőzésenként két pontot szerzünk, ami kiváló érték és reméljük, hogy fenn tudjuk ezt tartani és elég lesz ahhoz, hogy kvalifikáljuk magunkat a nemzetközi porondra.”

“Mindig fontos, hogy a legjobb csapatot állítsuk fel, de emellett a cserepadra is gondolnunk kell. Főleg most, hogy mérkőzésenként öt alkalommal is változtathatunk. Alapvető fontosságúak lesznek a cserék a csapat legjobb menedzselése érdekében. Eddig a pontig az energia szintünket sikerült remekül fenntartani, de mostantól kezdve három naponta mérkőzést fogunk játszani, így bizonyos dolgokon változtatnunk kell, hogy a legjobb formánkat adhassuk. Tovább kell folytatnunk a jó munkát, amit a szezon folytatása óta végzünk.”

“Ibrahimovic remekül dolgozik. Ő egy oroszlán, aki mindig éhes. Nagyszerűen teljesített a tegnapi edzésen. Calhanoglu? Ő szintén nagyszerű játékos, technikailag és emberileg is vezér. Arra ösztönzöm, hogy ő jelentse a különbséget. Minden képessége megvan ahhoz, hogy top játékossá váljon, és itt az idő, hogy minőségben szintet lépjen. Donnarumma az egyik legjobb kapus a világon, egy különleges tehetség. Rendkívül fontos szereplője a csapatnak, biztonságra és bátorításra van szüksége. Nyugodt és magabiztos. Boldognak tűnik, a következő években is a Milanban tudom elképzelni őt.”

“Saelemaekers? Kiváló képességei vannak, rugalmas és dinamikus játékos. Megvan a technikája, de meg kell próbálnia kevésbé hektikusnak lennie a játékában. Nem volt könnyű előre látni, hogy Rebic ilyen meghatározó lesz és persze neki sem volt könnyű megszereznie a helyét a kezdőben és ilyen döntő szereplővé válni. Soha nem adta fel és folytatta a munkát. Ez a megfelelő mentalitás és nagyon örülök a fejlődésének.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS