Mount szavai Tomoriról és a büntetőről

Mason Mount, a Chelsea támadó-középpályása elárulta, hogy ő maga is meglepődött azon, hogy Daniel Siebert játékvezető tizenegyest ítélt és kiállította Fikayo Tomorit a keddi Milan elleni összecsapáson. A német bíró a 18. percben Tomorinak az angol futballistával szembeni megmozdulását ítélte meg szabálytalannak.

Mount meglepően őszintén nyilatkozott a Tomori-incidensről a Milan-Chelsea rangadót követően és véleménye szerint ezért nem járt volna kiállítás. A 23 éves játékos úgy érzi, hogy ezzel az ítélettel a játékvezető kissé tönkretette a meccset.

“Nyilvánvalóan Fikayo a barátom, nagyon régóta ismerem őt és együttérzek vele ebben a helyzetben. Nem gondolom, hogy kiállítás járt volna. Tizenegyes volt? Talán igen. Őszinte játékos vagyok és gólt akarok szerezni. Kicsit visszahúzott, de együttérzek vele a döntés miatt. Kemény ítélet volt.” – mondta Mount a meccs után.

“Éreztem, hogy megpróbál visszarántani, de a kapu felé futottam, nem akartam a földre esni és úgy éreztem, hogy még mindig van esélyem gólt szerezni. Tovább mentem és nem sikerült a kapuba lőni, majd a játékvezető a sípjába fújt és azonnal tizenegyest adott. Meglepődtem egy kicsit, mert tovább mentem és sikerült ellőni a labdát. Rossz volt nézni, hogy kiállítják. Mindig az a cél, hogy két jó csapat 11 a 11 ellen megmérkőzzön egymással, szóval ez a döntés talán egy kicsit tönkretette a játékot.”

“Nyilvánvalóan meg akartuk nyerni a mérkőzést, amit sikerült is véghez vinni, de sajnálom Fikayót a történtek miatt.”

VIDEÓ: Íme Tomori és Mount párharca, amelyet büntető és kiállítás követett