Mourinho sorsa akár a hétvégén megpecsételődhet – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint amennyiben a bajnokságban gyengélkedő AS Roma a hétvégén újabb vereséget szenved, megköszönheti José Mourinho eddigi munkáját…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A Corriere dello Sport értesülései szerint amennyiben az AS Roma vasárnap este vereséget szenved a Cagliari vendégeként, a klub vezetése a soron következő kéthetes szünet alatt leválthatja a csapat vezetőedzőjét, José Mourinhót.

A 60 éves portugál tréner irányításával ugyan az AS Roma a 2021-2022-es kiírásban megnyerte az Európa-konferencialigát, az előző szezonban pedig döntőt játszott az Európa-ligában, a bajnokságban mindannyiszor mérsékeltebben szerepelt, ugyanis nem jutott be a Bajnokok Ligájába. A Giallorossi ugyan a hétközi El-csoportmeccsen magabiztos győzelmet aratott, a Serie A aktuális kiírásában gyengélkedik, a múlt fordulóban mindössze a második sikerét aratta, ezzel a “farkasok” továbbra is csak a 12. helyet foglalják el a 20 csapatos mezőnyben.

“Három hónappal ezelőtt rajongtak értem, mindenki megijedt, amikor arról lehetett olvasni, hogy esetleg távozom. Elismerem, az idényt borzasztóan kezdtük, de ebben sok tényező szerepet játszott. Nem kell aggódnom, a jövőm az ígéretem alapján június 30-ig a Romához köt” – fogalmazott Mourinho a közelmúltban.

Ennek ellenére a Románál egyre reálisabb forgatókönyv lehet Mourinho menesztése a csapat gyenge bajnoki szereplése miatt. Az olasz lap a német válogatott legutóbbi szövetségi kapitányát, Hans-Dieter Flicket nevezte meg lehetséges utódjaként.

fociclub