Ez ismét egy nagyon gyors, ám finom étel. Nem kellenek extra hozzávalók, de egy egyszerű ebédet, vacsorát is feldobhatunk vele.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- 4 db felezett csirkemell
- 2 nagy mozzarella
- 2-3 paradicsom
- friss bazsalikom
- só, bors
- 3 evőkanál vaj
- liszt
A csirkemellet még lapjával félbevágjuk, hogy ne legyen annyira vastag. Megforgatom lisztben, majd a felforrósított vajon mindkét oldalát fehérre sütöm. Éppen hogy csak egy kérget kapjon. Egy hőálló edénybe lerakom, megsózom, frissen őrült borsot teszek rá. A paradicsomot felkarikázom, ráteszem a húsra. Megszórom friss, aprított bazsalikommal. Erre teszem a mozzarella karikákat. Egy fóliával lefedem és 190 fokra előmelegített sülőben 30 percig sütöm. Ezután leveszem a fóliát, és addig teszem vissza, míg piros nem lesz a teteje.
Tipp! Rizzsel, vagy friss salátával tálaljuk. Én az utóbbit szeretem jobban.
Jó tudni! A diéták alapja általában a csirkemell, sajt, zöldség. Így ez az ételt is fogyaszthatják azok, aki diétáznak. Én köretként a salátát kifejezetten előnyben részesítem. Akinek még a liszt minősége is számít, használjon szénhidrát csökkentett változatot, illetve light sajtot.
Még több egyszerű recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 )
Csirkemell |
Paradicsom |
Mozzarella |
Vaj |
|
Energia |
114 kcal |
18 kcal |
242 kcal |
746 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
0,8 g |
17 g |
0,4 g |
Zsír |
2,6g |
0,2 g |
19 g |
80 g |
Szénhidrát |
0 g |
3,8 g |
0,7 g |
0,5 g |