Mozzarellás csirkemell – Egészségséfünk receptje

Ez ismét egy nagyon gyors, ám finom étel. Nem kellenek extra hozzávalók, de egy egyszerű ebédet, vacsorát is feldobhatunk vele.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 4 db felezett csirkemell
  • 2 nagy mozzarella
  • 2-3 paradicsom
  • friss bazsalikom
  • só, bors
  • 3 evőkanál vaj
  • liszt

Mozzarellás csirkemell - Egészségséfünk receptje

A csirkemellet még lapjával félbevágjuk, hogy ne legyen annyira vastag. Megforgatom lisztben, majd a felforrósított vajon mindkét oldalát fehérre sütöm. Éppen hogy csak egy kérget kapjon. Egy hőálló edénybe lerakom, megsózom, frissen őrült borsot teszek rá. A paradicsomot felkarikázom, ráteszem a húsra. Megszórom friss, aprított bazsalikommal. Erre teszem a mozzarella karikákat. Egy fóliával lefedem és 190 fokra előmelegített sülőben 30 percig sütöm. Ezután leveszem a fóliát, és addig teszem vissza, míg piros nem lesz a teteje.

Tipp! Rizzsel, vagy friss salátával tálaljuk. Én az utóbbit szeretem jobban.

Jó tudni! A diéták alapja általában a csirkemell, sajt, zöldség. Így ez az ételt is fogyaszthatják azok, aki diétáznak. Én köretként a salátát kifejezetten előnyben részesítem. Akinek még a liszt minősége is számít, használjon szénhidrát csökkentett változatot, illetve light sajtot.

Még több egyszerű recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 )

Csirkemell

Paradicsom

Mozzarella

Vaj

Energia

114 kcal

18 kcal

242 kcal

746 kcal

Fehérje

21,2 g

0,8 g

17 g

0,4 g

Zsír

2,6g

0,2 g

19 g

80 g

Szénhidrát

0 g

3,8 g

0,7 g

0,5 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS